Zonovergoten Rijtuigendag Santpoort *video*

0
949

Op de zeer zonnige zaterdag 27 juli 2019 werd voor de 43e keer de Rijtuigenrit Santpoort verreden. Het thema van deze keer was ‘Ascot’.

Deze dag wordt traditiegetrouw georganiseerd door ‘Harddraverij vereniging Santpoort en omstreken’.

Na de opening en presentatie van alle deelnemers gingen de rijtuigen op weg voor het eerste gedeelte van de tocht die voerde door de prachtige omgeving van Santpoort, Bloemendaal, Overveen, enz. Een heerlijke lunch  in Ascot-stijl, werd gebruikt op een grasveld van het prachtige landgoed Duin en Kruidberg’. De sherry-stop was bij het ‘Landje van Scholz’. Daarna was er de gebruikelijk presentatie van de rijtuigen bij de Naaldkerk.

Hier werd door de speaker, de heer Johan van Ginkel, over iedere aanspanning interessante informatie gegeven. De rit eindigde op het inspanterrein bij de Ruïne van Brederode. Alle deelnemers kregen een prachtige bos bloemen en een stalplaat.

Nadat ieder zijn paarden had uitgespannen en de rijtuigen had ‘opgeborgen’, genoot ieder van een heerlijk buffet. Het was een zeer geslaagde dag, vele  contacten zijn weer verstevigd en nieuwe gemaakt.

Tekst, foto en video: Bert Heeren