Zondag 22 september: Dag van het Werkpaard

0
490

Blaricum is van oorsprong een echt boerendorp. Om die herinnering in ere te houden, wordt de Dag van het Werkpaard georganiseerd, aanstaande zondag.

Op de akkers aan de Noolseweg in Blaricum herrijst elk jaar een echt boerendorp, waar hard wordt gewerkt door de deelnemende teams. Elk team bestaat uit een boer, een aantal hulpboeren en een paard met wagen. Tijdens de wedstrijd voeren zij allerlei werkzaamheden uit, zoals deze werden gedaan op een boerenbedrijf uit de eerste helft van de 20ste eeuw. De teams ploegen, mesten, zaaien, maaien, dorsen en hooien op ouderwetse wijze. Een deskundige jury beoordeelt de activiteiten op behendigheid en authenticiteit.

Boerenleven 20ste eeuw

Terwijl de teams op het land aan het werk zijn, wordt op het erf het boerenleven uit de eerste helft van de 20ste eeuw uitgebeeld. Rond de 200 vrijwilligers beelden, verkleed in oude boerenkleding, allerlei oude ambachten en activiteiten uit.

Actie en spelletjes voor de jeugd

De jonge bezoekers krijgen de gelegenheid zelf in actie te komen in de speelstraat, waar zij al dan niet verkleed oude spelletjes uit kunnen proberen.

Dag van het Werkpaard

  • Wanneer: zondag 22 september 2019 vanaf 11.30 uur
  • Waar: op de akkers aan de Noolseweg
  • (tegenover huisnummer 13) in Blaricum
  • Toegang: gratis

Let op! Het programma begint al om 11.30, een half uur eerder dan in voorgaande jaren!