Zeventiende Amerikaanse titel voor Chester Weber

0
388

Vijf Amerikaanse menners werden afgelopen weekend gekroond tot nationaal kampioen. Op eigen terrein Live Oak Farm in Ocala (Florida) kreeg Chester Weber voor de zeventiende keer het kampioenslint omgehangen in de klasse vierspannen.

Belangrijk doel voor Weber

De individuele zilveren en team gouden medaillewinnaar van de WEG in 2018 leidde van begin tot eind. In het laatste onderdeel navigeerde Weber zijn team met gemak foutloos en binnen de tijd door het vaardigheidsparcours.  Weber rijdt met KWPN’ers Boris, First Edition, Amadeus en zijn nieuwe aanwinst Julius V, die pas zes jaar is. Vijfde paard is de elfjarige Reno.

Bij het winnen van zijn 17e nationale kampioenschap merkt Weber op: “Het is altijd een belangrijk doel om een ​​nationaal kampioenschap te winnen en dat hebben we hiermee weer gehaald. Nu gaat de reis weer naar Europa om opnieuw te proberen in de top van de wereldranglijst te komen.”

Jacob Arnold

Jacob Arnold behaalde zijn tweespantitel eveneens met Nederlands gefokte paarden: Endorro en Mr Lindsey G. Daarnaast spande hij voor de marathon de Lipizzaner hengst Tuzes in.

“Ik was erg tevreden met de resultaten”, zei Arnold. “Ik heb hier dit weekend drie paarden die eigendom zijn van Steve Wilson en ik was erg blij met dit stel paarden. Niets van dit alles zou mogelijk zijn geweest zonder de steun van Steve. Het betekende veel voor me om de beker te winnen.”

Taylor Bradish

De klasse enkelspannen was met zes deelnemers sterk bezet. Taylor Bradish met de Welsh-pony Katydid Duchess haalde de titel binnen na een indrukwekkende dressuur- en marathon. De vaardigheid werd foutloos afgelegd en daarmee ging de titel naar haar.

“Ze (Katydid Duchess) houdt gewoon van de marathon, het is haar favoriete onderdeel”, aldus Bradish.

Jennifer Keeler

Jennifer Keeler verdedigde haar titel in de enkelspanklasse met Amazing Grace, haar Nederlandse tuigpaardmerrie. Keeler en Amazing Grace bezetten de koppositie in alle drie de onderdelen. Keeler: “Mijn doel was om goed te rijden en het goed te doen bij mijn pony. Ze doet haar naam echt eer aan: ze is moedig, dapper en heeft veel energie.”

Katie Whaley

Vijfvoudig nationaal kampioen Katie Whaley bewees opnieuw haar suprematie met haar pony’s Tommy, Tanner en Teddy. Ze pakte de leiding na de marathon en ging de vaardigheid in met een aanzienlijke voorsprong. Whaley kreeg weliswaar drie fouten, maar zette een snelle tijd neer, waardoor de USEF Advanced Pair Pony Combined Driving National Champion-titel haar niet meer kon ontgaan.

“Allereerst wil ik Juliet en Chester en de hele Live Oak-organisatie bedanken. Het is zo leuk om hier mee te rijden. Ze zijn gastvrij en professioneel; deze wedstrijd is nu al het hoogtepunt van het seizoen voor mij”, aldus de winnares. “Ik heb een jonge pony (Teddy) in de dressuur, er is voor hem veel te zien hier, maar hij was geweldig, net als de andere pony’s.”

Bron: USEF Driving

Foto: DigiShots (archief)