WK Vierspannen: hoe zit het nu met de vergunning?

0
707
WK Vierspannen
Het WK Vierspannen gaat -als het goed is- over enkele dagen van start.

In deze tijden van corona is het heel bijzonder dat een evenement als het WK vierspannen door kan gaan. Ook zonder publiek komen er natuurlijk heel veel mensen bij elkaar. Er wordt gesproken over een ‘camping met 600 mensen’. Reden voor De Telegraaf om eens te informeren hoe het zit met de vergunning voor dit WK Vierspannen. En dat levert volgens deze krant ‘een rookgordijn aan informatie op’. Kan het WK wel doorgaan, vraag je je af na het lezen van dit artikel.

Kritischer

De Telegraaf gaat niet over één nacht ijs. Ze spreken in het artikel de KNHS en de organisatie, die aangeven dat alles helemaal in orde is. Geen vuiltje aan de lucht, het WK Vierspannen is er helemaal klaar voor om van start te gaan. Verschillende menners geven ook aan niet beter te weten, dan dat het in orde is, maar zijn ook kritischer. “Ik hoop nog steeds dat het doorgaat, maar heb er een hard hoofd in. Nuchter bekeken kan het niet, met de huidige regels”, stelt bijvoorbeeld Koos de Ronde in het artikel. Ook IJsbrand Chardon komt in het artikel aan het woord. Hij geeft aan hier niet blij mee te zijn. “Volgens mij ligt er een taak voor de sportbond om zo’n helder mogelijke situatie te schetsen voor de Veiligheidsregio, en niet alleen voor de Nederlandse deelnemers”, aldus IJsbrand in de Telegraaf.

Geen vergunning WK Vierspannen?

Maar goed, de wortels van de twijfels omtrent de vergunning voor het WK Vierspannen, vinden pas echt vruchtbare grond, als de Telegraaf met de Gemeente Valkenswaard spreekt. De medewerker van de afdeling Vergunningen van deze gemeente beweert namelijk dat er geen vergunning is afgegeven.

Staartje

Dit verhaal krijgt, met nog enkele dagen te gaan totdat het evenement begint, een staartje. We houden u op de hoogte.

Bron: De Telegraaf
Foto: Stock / Jessica Pijlman