WK Tweespannen | Timmerman en Letteboer 6e en 7e na dag 1

0
121

Na de eerste dressuurdag van het WK Tweespannen in Kronenberg kregen de juryleden 49 spannen te beoordelen. We zien de Nederlandse menners Theo Timmerman en Raymond Letteboer op een nette zesde en zevende positie met 53,64 en 54,36%.

Timmerman had zijn bruinen Elvis en Frans (voluit Fensterjaeger Franz) ingespannen; Letteboer reed met Charlie en Guus GS.

Hölle geeft visitekaartje af

De favoriet voor de titel, Martin Hölle uit Hongarije, zet meteen de toon in de dressuur: de pupil van Mieke van Tergouw stuurt zijn KWPN-ruinen Dior en Eppie naar een unanieme eerste plek met een voorsprong van bijna vijf punten op de nummer 2, Franck Grimonprez uit Frankrijk.

Hongaarse menners bovenaan

De Hongaarse menners zijn sowieso lekker op dreef in Kronenberg: landgenoten Osztertag en Farkas staan na dag 1 op de derde en vijfde plek. Marco Freund uit Duitsland nestelt zich tussen de Oosteuropeanen in en staat vierde.

Team NL

Nog net onder de 60 strafpunten scoort Henk Garrits; hij staat daarmee voorlopig 15de. Voor de laatste deelnemer van TeamNL moeten we naar beneden scrollen: Carlo Vermeulen staat na dag 1 op plek 42 met 69,49 strafpunten.

Team België

Ook de Belgische menners hebben nog wat goed te maken. Pieter Claeys staat er nog het beste voor, met 62,50 punten. Wim Heylen staat op 66,63 (38ste). Helemaal onderaan vinden we Jean-Charles André, die zijn proef beloond zag worden met 49,3% (81,15) en daarmee 49ste staat.

Morgen gaat de tweede dressuurdag van start om 8.30 uur. Om 9.10 uur is het de beurt aan Sven Stuyck voor Team België. Verder komen in actie Antonie ter Harmsel (NL), Gert Vervaet (Bel), Ewoud Boom (NL), Geert Dijkhof (NL) Tom Vreugdenhil Jr (NL), Wenny Vanhee (Bel) en Stan van Eijk (NL).

De startlijsten en uitslagen vind je op hoefnet.nl.

Meer informatie over de WK Tweespannen.

Bron: Mensport

Foto: FEI