WK Tweespannen | TeamNL vijfde na dressuur, op naar de marathon!

0
289
Martin Hölle op CAI Beekbergen 2017. Foto: Gerben Olthof

Op het WK Tweespannen in Kronenberg zit de dressuur er op. Na dit onderdeel staat Nederland op een vijfde positie; België bezet plek elf.

Achttien landen strijden mee in de teamwedstrijd; Duitsland en Hongarije staan er het beste voor, met respectievelijk 89,23 en 90,76 strafpunten. Dit duo heeft een klein gaatje geslagen naar de rest van de landen, met Frankrijk op drie (101,96) en Italië op vier (103,41). De nummers drie tot en met acht zitten vrij dicht op elkaar.

Hölle behoudt leiding

In het individuele klassement behoudt titelverdediger Martin Hölle de leiding met slechts 38.99. Hij ment met de KWPN-tuigpaarden Dior en Eppie. De Hongaar heeft een voorsprong van buina vier punten op de nummer twee, Sandro Koalick uit Duitsland. Op drie zien we Franck Grimonprez uit Frankrijk.

Duitse menners sterk in dressuur

Anna Sandmann bezet de vierde positie; aan de prachtige scores van haar en haar landgenoot Koalick dankt Duitsland de koppositie in het landenklassement.

Van Eijk beste Nederlander

De eerste Nederlander komen we tegen op plek 13: Stan van Eijk stuurde Zorac en Deniro naar 67,5% (52,31). Antonie ter Harmsel staat twee plaatsen lager met Foppe en Zardonis.

18 t/m 20

Theo Timmerman, gisteren nog zesde, is na de tweede dressuurdag gezakt naar plek achttien met Elvis en Fensterjaeger Franz. Ton Vreugdenhil Jr met Ivanhoe-T en Iwan H en Raymond Letteboer met Charlie en Guus GS staan ook nog net bij de beste twintig.

België teleurstellend

Voor de hoogstgeplaatste Belgische deelnemer moeten we even verder kijken. Wenny Vanhee staat met 59,57 op plek 41, net voor Gert Vervaet (45ste) en Sven Stuyck (47ste).

Morgen is het marathondag! Met acht prachtige, door Jeroen Houterman ontworpen hindernissen.

Uitslag WK Tweespannen Dressuur.

Alles over Limburg 2021.

Foto: Gerben Olthof (archief Mensport)