WK Ponymennen: Zaayer bijt spits af met 64,2%

0
291

In het Hongaarse Kisbér-Ászár ging vanmorgen om 9.00 uur tijdens het WK-ponymennen de dressuur van start. De veterinaire keuring vond gisteren plaats: alle Nederlandse pony’s werden vlot goedgekeurd.

Nederlanderse ponymenners

Nederland heeft een sterk team afgevaardigd. Bij de vierspannen zien we Edith Chardon, Aart van de Kamp jr., Marijke Hammink en Jannes Kinds. Nathalie van der Ende, Cas Hendriks, Melanie van de Bunt en Rodinde Rutjens rijden bij de tweespannen. De enkelspannen worden vertegenwoordigd door Annegreet Zaayer, Brent Janssen, Marissa Schuiling en Tamara Pijl.

Dressuur: goede proef Zaayer

In totaal gaan 99 enkelspannen, tweespannen en vierspannen van start. De beurt is eerst aan de enkelspannen: Anne Zaayer beet daarin de spits af met Ravel, met 64,2% als resultaat. Om 13.30 zien we Brent Janssen aan de start, om 14.00 uur Marissa Schuiling en om 16.10 uur Tamara Pijl.

Starttijden twee- en vierspannen

Bij de tweespannen start Nathalie van der Ende morgen om 9.40 uur, Cas Hendriks om 11.00 uur, Melanie van der Bunt om 12.00 uur en Rodinde Rutjens is om 15.40 uur aan de beurt.

Dan de vierspannen, op vrijdag: Aart van der Kamp jr rijdt om 9.52 uur de ring binnen, Marijke Hammink start om 10.36 uur, Jannes Kinds om 12.27, direct gevolgd door Edith Chardon om 13.40 uur.

Startlijsten en uitslagen op Hoefnet.nl.

Foto: Eveline Roseboom-Meel