WK Para Mennen: Nederlandse team bekend

0
447
WK Para Mennen
Jacques Poppen en Pp Beesd ( Foto: Marie de Ronde)

Het WK Para Mennen vindt van 5 tot 8 augustus plaats in Schildau. Bondscoach Ad Aarts gaat reist met vier ervaren menners naar dit WK af.  Het Nederlandse team bestaat uit Francisca den Elzen, Jacques Poppen en Ingmar Veneman. Dinja Steenkamp start individueel.

Titelverdediger WK Para Mennen

Nederland is titelverdediger in Schildau nadat het team van bondscoach Ad Aart in 2018 in eigen land in Kronenberg wereldkampioen werd. Ook individueel waren de Oranje-menners toen heel succesvol. Jacques Poppen, die met PP in het team voor Schildau is opgenomen, won dubbel goud in 2018. Dit wordt zijn achtste WK. Poppen eindigde alle keren op het podium.

Regerend wereldkampioen

Ingmar Veneman-Fleurke nam al drie keer deel aan het WK en won in 2016 en 2018 teamgoud. Francisca den Elzen-Douwes is regerend wereldkampioen. Ze kan volgende maand zowel met het team als individueel een hattrick scoren nadat ze beide voorgaande edities met twee gouden medailles terugkeerde naar Drouwenerveen.

Dinja Steenkamp

Ook de individueel startende Dinja Steenkamp (negende individueel op het WK in 2016 en 2018) heeft al veel ervaring op het internationale kampioenschap. Dit keer rijdt ze met haar nieuwe pony Balou.

Het team WK Para Mennen bestaat uit:

  • Francisca den Elzen-Douwes (Drouwenerveen), Vandijk’s Superboy
  • Jacques Poppen (Froombosch), PP
  • Ingmar Veneman-Fleurke (Tweede Exloërmond), Siglavy Linada

Individuele deelnemer

  • Dinja Steenkamp (Bussum), Balou

Meer info

Klik hier voor de website van de organisatie van het WK in Schildau

Bron: Persbericht KNHS / Mensport

Foto: