WK Enkelspannen Pau: Saskia Siebers tweede in de dressuur

0
694
Saskia Siebers
Saskia Siebers

Saskia Siebers maakte het spannend tijdens het WK Enkelspannen in Pau. Zij was één van de favorieten die vanochtend in het tweede deel van de dressuur aan de start kwam. En dat deed ze met verve. Saskia hield het hoofd koel en mende haar Axel naar een knappe tweede plaats. Daarmee heeft het Nederlandse team voorlopig de gouden uitgangspositie.

Saskia Siebers

Gisteren was het de Canadese Kelly Houtappels die het beste uit de bus kwam in de dressuur. Ze bleef toen als enige deelnemer onder de 50 punten. Vandaag zouden nog enkele sterke deelnemers aan de start komen. Hieronder dus Saskia Siebers, die haar favorietenrol waar wist te maken, en met een score van 44,36 de tweede plaats behaalde. Alleen de Franse menner Marion Vignaud wist haar voor te blijven. De eerdergenoemde Kelly Houtappels werd uiteindelijk derde. Belg Laure Philippot staat op een voorlopige vierde plaats. Ook Nederlander Rudolf Pestman behaalde nog net een klassering in de top vijf van de dressuur.

Bartlomiej Kwiatek

Andere favoriet en titelverdediger Bartlomiej Kwiatek (POL) was nu goed voor de zevende plaats, en oud wereldkampioen  Dieter Lauterbach (GER) eindigde op een tiende plaats. Zij hebben nu dus een kleine achterstand op de top drie, maar zullen er de komende dagen alles aan doen deze in te lopen.

Uitslagen en startlijsten

Bekijk alle uitslagen en startlijsten

Bron: https://www.event-pau.fr/ | Mensport

Foto: ©S. Bailly _ Centaure Production