WK Enkelspannen Pau: Nederlandse team één van de favorieten

0
477
Ook Rudolf Pestman en Diesel maken deel uit van het Nederlandse team tijdens het WK Enkelspannen in Pau, dat binnenkort plaats vindt.

Over iets minder dan een week komen de beste internationale enkelspanrijders aan de start tijdens het WK Enkelspannen in Pau. Er wordt reikhalzend uitgekeken naar deze wedstrijd, temeer omdat er al zoveel mooie wedstrijden niet door zijn gegaan, als gevolg van de corona-maatregelen.

WK Enkelspannen

Over corona gesproken. Frankrijk is een land dat op dit moment ‘code oranje’ heeft. Dat betekent dat de Nederlandse deelnemers aan het WK bij terugkomst twee weken in quarantaine moeten. Maar ondanks ‘code oranje’ staan op dit moment in Pau nog alle lichten op groen als het op het doorgaan van het WK Enkelspannen gaat.

Teams geselecteerd

De deelnemende landen hebben inmiddels hun teams geselecteerd. Ook voor Nederland is het team bekend. Van de vier menners, zullen er na de veterinaire keuring, uiteindelijk drie aangewezen worden door de bondscoach, om daadwerkelijk aan de start te komen in Pau.

Nederland één van de favorieten

In totaal komen er meer dan 50 menners aan de start, die de kleuren van de vlaggen van vijftien verschillende landen vertegenwoordigen. Onder deze landen wordt het Nederlandse team als één van de favorieten gezien. Nederland is op dit moment de regerend wereldkampioen, en zal met haar team zeker proberen dit WK op naam te schrijven.

Duitse team

Uiteraard wordt er niets cadeau gegeven. Andere landen die met een sterk team aan de start komen zijn Polen, Duitsland, Zwitserland en Frankrijk. Duitsland heeft een sterk team, met een mooie combinatie van drie ervaren menners én een jongere menner de Duitse kampioen Fokko Strassner.

Individuele strijd

Individueel komt voor Polen regerend wereldkampioen Bartlomiej Kwiatek met zijn twaalfjarige hengst Sonet aan de start. Maar ook onze Saskia Siebers, bij het vorige WK goed voor individueel zilver is aanwezig in Pau en zal er alles aan doen, om de hoogste trede van het ereschavot ook individueel te mogen betreden.

Spannend

Al met al belooft Pau mooie sport, en een spannend slot van een door corona-perikelen zeer bewogen seizoen.

Volg het evenement online

Bron: FEI / Mensport

Foto: Gemma Jansen