Wisseltrofee het Zilveren Paard voor Leanne van den Berg met Gera

0
417

Op 21 en 22 september vond onder stralende weersomstandigheden de spannende finale van de Power Horse Competition plaats in Heeswijk-Dinther.

De deelnemende trekpaarden hadden zich weten te plaatsen voor deze finale middels de diverse selectiewedstrijden in het zomerseizoen. Hierin tekende zich al een aantal aanspanningen scherp af, maar het bleef spannend tot het laatste moment wie er gingen winnen. Overigens waren de deelnemende viervoeters niet zomaar paarden, maar moeten ze op zijn minst 650 kilo wegen om toegelaten te worden tot dit kampioenschap.

Genieten

Het publiek wist haar weg goed te vinden en kon genieten van een keur aan demonstraties. Op het fraaie terrein van Ruitersportvereniging en Ponyclub ‘De Valianten’ in Heeswijk-Dinther deden de goedmoedige denderrossen de nodige stofwolken opwaaien. Op zaterdagochtend opende de wedstrijd met de aangespannen dressuur, gevolgd door een zeven kilometer lange rit in de middag. Tempo en tijd waren hierin belangrijk.

Marathonhindernissen

Vervolgens moesten vier marathonhindernissen met goed resultaat worden afgelegd. Hierbij kwam het ook aan op conditie, want een aantal paarden had mede door de hitte de pap al op na de vorige onderdelen.

Spannend sluitstuk

Op zondag waren de trekpaardproeven aan de beurt en vervolgens een vaardigheidsparcours. Het Kies uw Punten-parcours vormde vanaf 14.00 uur het bloedspannende sluitstuk van dit kampioenschap. Het doel voor de menner was een route uit te stippelen waarin zoveel mogelijk poorten werden genomen en dus veel mogelijk punten konden worden bijgeschreven. De meest ingenieuze ritten werden bedacht.

In de tijd die jury’s en rekenkamer nodig hadden om de uitslag te berekenen vond nog een defilé plaats, met daarin ook een aantal authentieke rijtuigen. Even later begon de prijsuitreiking, heel bijzonder om te zien dat al die kolossale paarden doodstil in een lange rij stonden te wachten. Een dergelijke rust is bij ‘gewone’ paarden in een dergelijke situatie vaak ver te zoeken.

Prijswinnaars Power Horse Competition

De rubriek Enkelspan en wisseltrofee het Zilveren Paard zijn deze editie gewonnen door Leanne van den Berg met Gera. In de rubriek Tweespan ging André Bekkers aan kop met team Seldensate. Karlijn Schellings won met haar vierspan. De prijs voor het Schoonste geheel ging naar Kevin Maljaars met zijn sjees en Koos Brooijmans won de Midmid-prijs.

Alles over de Power Horse Competition.

Tekst en foto’s: Gemma Jansen