Winterse taferelen bij indoor marathon Vinkega

0
458
Frans Zeinstra met zijn paard Cash

Het thema van de marathon in Vinkega was dit jaar De Friese Elfstedentocht. Alle plaatsen werden aangedaan en naast de brug was een heuse koek- en zopiekraam te vinden.

Helaas hadden de deelnemers tijdens hun rit geen tijd voor een stop bij de kraam, want het ging tenslotte om snelle tijden te rijden. Deze wedstrijd was weer één van de wedstrijden van de indoorcompetitie van Mendistrict Noord, de Noordercup. De organisatie had over het aantal deelnemers niet te klagen, zodat er een mooi vol programma was, met aan het eind van de dag de finales voor de enkelspannen pony’s en paarden en de dubbelspannen pony’s.

Spannend tot het eind

In de basisparcoursen werden de competitiepunten voor de Noordercup verdeeld, maar de uitslag en de prijzen werden bepaald in de finales. In alle drie de finalerubrieken lagen de tijden enorm dicht bij elkaar. Pauls Versluis (enkelspan paard) was de enige deelnemer die ook in de finale zijn eerste plaats niet meer uit handen heeft gegeven, ware het niet dat Johannes Strootman hem echt op de hielen zat (0,5 seconde verschil). Bij de enkelspannen pony ging de winst naar Anieke Dekker en bij de dubbelspannen pony was Ties Tolner de snelste.

Andere rubrieken

Natuurlijk werd er ook nog in andere rubrieken gereden, zoals tandem-, vierspan pony en dubbelspan paard. In deze rubrieken werden geen finales verreden en was de uitslag van de twee manches bepalend voor de einduitslag. Ook kwamen er een aantal jeugddeelnemers aan de start. Bij de enkelspannen ging de winst met een kleine voorsprong naar Reno ten Hoeve. Bij de dubbelspannen behaalde Lisanne Timmers de eerste prijs.

Noordercup

Er volgen nog twee wedstrijden voor de Noordercup, waaronder de finale op 23 februari a.s. in Burgum.

Tekst en foto: Trijntje Lamein