Wie weet waar Miracle van de Kiboets (21 jaar) is?

0
367

Al zestien jaar lang is Isabella van Renswoude uit Zenderen op zoek naar de pony Miracle van de Kiboets. “Ik weet niet meer wat ik nog kan doen om hem te vinden”, vertelt ze aan Mensport. “Maar ik rust niet totdat ik zeker weet dat ik álles geprobeerd heb. Ik zou hem zo graag bij me hebben en hem nog een mooie oude dag bezorgen.”

Grote drijfveer om ‘haar’ pony te vinden is het feit dat haar in 2005 overleden partner Harry Verhoeven dol was op Miracle en zijn maatje Dustin. Hij was een fervent menner en meninstructeur en deed met het span mee aan (indoor) marathons. Toen hij via een tragisch ongeval overleed, verkocht zijn familie de pony’s. “Hij was gek op zijn pony’s en hij was gek op mij. Het heeft voor mij dus emotionele waarde om te weten waar Miracle is, en daarom geef ik maar zo niet op.”

Dustin terecht

Haar volhardendheid heeft ertoe geleid dat Dustin al wel bij haar op stal staat. “Dustin had ik al vrij snel getraceerd; hij heeft jarenlang op één adres gestaan, bij de Heldring Stichting, en daarna werd hij geschonken aan een meisje. Met haar en haar familie had ik contact opgenomen; ik vroeg of ze Dustin aan mij zouden willen gunnen als ze om wat voor reden dan ook niet meer voor hem zouden kunnen zorgen.” En dat gebeurde. Vlak voor Kerst vorig jaar sloot Van Renswoude de pony in haar armen.

Spoor stopt in Nijeveen

Maar nu Miracle nog. “Zijn verhaal is heel anders; hij is van hand tot hand gegaan, van Rotterdam, naar Ede en Putten en het spoor stopt bij een handelaar in Nijeveen. En hij kan zich niet meer herinneren aan wie hij Miracle verkocht heeft, omdat hij jaarlijks vele pony’s en paarden verhandelt.

Signalement Miracle van de Kiboets

Het signalement van Miracle (stamboeknaam Miracle van de Kiboets, die naam staat ook in zijn entingsbewijs) luidt:
– bruin met zwarte manen en benen
– zijn enige aftekening is een grillig getekend kolletje (foto)
– stokmaat 1.38m
– is gechipt, maar staat niet op naam van de huidige eigenaar, aldus het Nederlands Connemara Stamboek

Geen spoor van de pony

Van Renswoude heeft al van alles gedaan om te achterhalen waar Miracle zich bevindt: “Ik heb contact opgenomen met kranten, maneges en stallen aangeschreven, zelfs in Zweden en Noorwegen, omdat hij in Scandinavië zou staan. Maar dat bleek toch niks op te leveren helaas. Ook informeren bij hoefsmeden en paardentandartsen had geen resultaat.”

Hartverwarmende reacties

Zelfs een paragnost kon geen uitsluitsel geven over waar Miracle is of hoe het met hem gaat. Vorige week kwam SBS6 langs om een uitzending te wijden aan haar verhaal. “Ik krijg ontzettend veel reacties van mensen die meeleven, of mensen die menen Miracle te kennen. Maar telkens is hij het niet …”

Wonder

Opgeven wil Van Renswoude niet. “Miracle heet niet voor niet zo. Ik hoop nog altijd op een wonder en dat ik hem ooit in mijn armen kan sluiten. Dat zou niet alleen voor mij, maar ook voor zijn maatje Dustin het happy end van een prachtig sprookje zijn …” (cd)

Bekijk hier de uitzending over de zoektocht naar Miracle op SBS6.

Bron: Mensport