Wereldbekerseizoen vierspan: Nederlands trio en Belgisch duo aan de start

0
388
Wereldbekerseizoen vierspan
Dries Degrieck is één van de deelnemers aan de Wereldbeker vierspan

Het wereldbekerseizoen vierspan gaat binnenkort van start. Slechts tien vierspanrijders zijn hiervoor geselecteerd. Hieronder de Belgen Dries Degrieck en Glenn Geerts en de Nederlanders Bram Chardon, IJsbrand Chardon en Koos de Ronde.

Wereldbekerseizoen vierspan

Begin augustus maakte de FEI al bekend, dat de 10 vierspanrijders die zich hadden gekwalificeerd voor het Wereldbekerseizoen 2019/2020 ook gekwalificeerd zijn voor het komende Wereldbekerseizoen. De FEI nam deze beslissing door het ontbreken van voldoende kwalificatiewedstrijden veroorzaakt door de vele annuleringen vanwege het coronavirus. De Amerikaan Chester Weber meldde zich op het laatste moment af, zijn plaats wordt ingenomen door de Belg Dries Degrieck.

Finale in Bordeaux

In totaal komen de vierspanrijders op vijf wedstrijden aan de start. De top vijf menners komt op drie wedstrijden aan de start, de top zes tot en met tien start op twee wedstrijden. De beste twee resultaten tellen en de beste zes menners van de stand na Leipzig op 17 januari komen in aanmerking voor deelname aan de finale in het Franse Bordeaux van 5 tot en met 7 februari 2021. In de finale beginnen de menners met een schone lei.

De deelnemers

De tien deelnemers aan deze Wereldbeker zijn:
Boyd Exell (AUS)
Dries Degrieck (BEL)
Glenn Geerts (BEL)
Benjamin Aillaud (FRA)
Mareike Harm (GER)
IJsbrand Chardon (NED)
Bram Chardon (NED)
Koos de Ronde (NED)
Josef Dobrovitz (HUN)
Jérôme Voutaz (SUI)

Bron: Persbericht KNHS | Mensport

Foto: