Wereldbekerfinale: Koos de Ronde wint eerste omloop *video*

0
432

Niet Boyd Exell, niet Bram Chardon, maar Koos de Ronde won zaterdagavond laat de eerste ronde van de wereldbekerfinale mennen in Bordeaux. De menner uit Zwartewaal loodste zijn twee schimmels en twee bruinen foutloos en snel door het vaardigheidsparcours.

De Ronde bleef Boyd Exell en József Dobrovitz voor. Exell was weliswaar ruim een halve seconde sneller, maar hij zag twee balletjes rollen. Titelverdediger Bram Chardon was nóg sneller, maar met name een balletje helemaal aan het eind van het parcours stond een hogere plaatsing in de weg. Nu restte slechts een vierde plek.

Strafpunten

Ook IJsbrand liet drie balletjes in het zand rollen; hij werd zesde, achter wildcard-deelnemer Benjamin Aillaud. Glenn Geerts was van de zeven deelnemers degene met de minst snelle tijd, en kreeg bovendien vier strafpunten. Daarmee was de laatste plek voor hem.

Ontknoping

De strijd is echter nog niet gestreden. Vanmiddag om 16.45 uur zien we alle menners nog een keer terug in de finaleronde. Koos de Ronde start daarin als laatste, met een ‘nul-score’. Elke andere deelnemer start op de helft van het verschil in seconden tussen hem en De Ronde. Zo start Exell op 3,73 en Chardon jr op 5,58 (zie startlijst).

De score van de eerste ronde in de finale wordt door de top drie menners weer meegenomen naar de allesbeslissende Drive Off, die over een verkort parcours wordt verreden.

Uitslag eerste omloop Wereldbekerfinale Mennen Bordeaux.

.Startlijst finaleronde

Kijk de hele eerste omloop terug:

Foto: DigiShots