Vrijwilligers gezocht voor WEG Tryon

0
1215
WEG 2018 Tryon logo

De FEI is begonnen met de werving van vrijwilligers voor de World Equestrian Games in Tryon. Het grootste sportevenement van Noord-Amerika van het komende jaar wordt gehouden op het Tryon International Equestrian Center van 11 tot en met 23 september.

De werving van vrijwilligers bevindt zich in de oriënterende fase;  geïnteresseerden kunnen alvast een informatieformulier invullen op www.tryon2018.com

Formulier

Het invullen van het formulier is de eerste stap in de procedure. In maart wordt een speciale portal gelanceerd waarop de verdere procedure kan worden ingegaan. Alleen aspirant-vrijwilligers die het eerste formulier hebben ingevuld krijgen toegang tot deze portal.

Zij krijgen een login en moeten onder meer vragen beantwoorden over veiligheid en bekwaamheid, een kledingpakket kopen (kosten: 35 dollar) en een aansprakelijkheidsverklaring ondertekenen.

Selectie

In april is de selectie-fase en krijgen de vrijwilligers hun taken toegewezen. In mei moet deze toewijzing definitief zijn zodat een maand later de eventuele training kan beginnen.

Wie eerder al een informatieformulier op de Tyron-website heeft ingevuld, ontvangt vanzelf een uitnodiging voor de portal.

Vrijwilligers kunnen gebruikmaken van huisvesting via het vrijwilligersprogramma in de nabijheid van het Equestrian Center. De FEI  zoekt hiervoor nog passende woonruimte.

Half miljoen bezoekers

Tijdens de WEG worden wedstrijden gereden in acht disciplines: springen, dressuur, para-dressuur, voltige, eventing, mennen, endurance en reining. De WEG geldt als het belangrijkste paardensport-evenement na de Olympische Spelen. Voor de vierspanrijders is het zelfs het belangrijkste evenement, aangezien dit geen Olympische sport is.

Bron: FEI