Voorbeschouwing op NK Vierspannen op CAI Beekbergen

0
940

Van 27 tot en met 30 juni strijden de vierspanrijders tijdens de internationale menwedstrijd in Beekbergen om de hoogste eer in het Nederlands Kampioenschap. Titelverdediger is Koos de Ronde.

De Ronde liet tijdens de laatste wedstrijden zien dat hij in vorm is: “Mijn verwachtingen zijn positief. Mijn span loopt goed en ik vind Beekbergen een gave wedstrijd.” De succesvolle menner is een vaste waarde in het Nederlandse team dat recent de landenwedstrijd won in Windsor en Valkenswaard.

Geen Chardons

Evenals in 2018 komen zowel IJsbrand als Bram Chardon niet aan de start in Beekbergen. De reden dat IJsbrand Chardon niet meedoet aan het NK heeft te maken met de wereldbekerkwalificatie. In Beekbergen zou hij na Kronenberg en Valkenswaard zijn derde wereldbekerkwalificatiewedstrijd in Nederland rijden. Volgens de regels mag een menner slechts twee wedstrijden in eigen land laten meetellen voor de kwalificatie. Chardon heeft de wereldbekerpunten nodig om zich te kwalificeren voor het indoor seizoen.

Ondanks het feit dat hij Beekbergen een warm hart toedraagt, kiest de regerend Europees kampioen er daarom voor te starten op de wedstrijd in het Duitse Riesenbeck, de week voor Beekbergen. Bram Chardon won onlangs de wedstrijd in het Franse Saumur en pakte daarmee de volle mep aan wereldbekerpunten. Bram heeft een jong span en het is even afwachten hoe zijn paarden herstellen na Saumur.

Brede top

De Nederlandse vierspantop wordt echter steeds breder en het belooft een mooi kampioenschap te worden. Naast Koos de Ronde reed Mark Weusthof zich in Valkenswaard ook in de kijker. De zilveren medaillewinnaar van het NK 2018 heeft de tijd genomen om een nieuw span op te leiden en strijdt weer mee om de prijzen. Ook de jongere broer van Koos, Peter de Ronde, komt aan start in Beekbergen. Peter won in 2018 brons op het NK.

Programma NK Vierspannen

Het NK vierspannen is gratis toegankelijk voor publiek en begint op vrijdag 28 juni met het onderdeel dressuur. De marathon, met zeven hindernissen, is op zaterdag 29 juni, gevolgd door de spannende vaardigheidsproef als sluitstuk op zondag 30 juni.

Deelnemers aan het NK Vierspannen

Koos de Ronde
Peter de Ronde
Piet de Ronde
Hans Heus
Harry Streutker
Edwin van der Graaf
Mark Weusthof

Meer informatie: www.caibeekbergen.nl.

Bron: Persbericht KNHS
Foto: DigiShots