“Voor het eerst de teugels van een achtspan in handen, wauw!!”

0
591

We kennen de langspan challenge en de challenge ‘wie spant de meeste goedgekeurde hengsten in’? Nu is er een nieuwe uitdaging: wie stuurt er met véél paarden of pony’s door de hindernis? En een beetje snel ook nog?

Langspan met zes pony’s

Nadat hij een week eerder al met zes pony’s achter elkaar had gemend, was het afgelopen weekend weer feest voor jeugdmenner Joris Lauwers (12). Begin juni nam hij samen met ervaren menner Sjoerd Lenssen op de bok de teugels van zes pony’s – in tandem – in handen. Ook zijn eigen pony Casanova G liep in dat span mee, voor het eerst achter elkaar!

Achtspan Welshjes

Afgelopen weekend mocht hij dan zelfs een achtspan besturen. “Zelf met een 8-span mogen rijden, ook door de hindernis! Eerst geleerd door te kijken en mee te rijden met Roy van der Velden en Chantal Brugmans en toen mocht ik het zelf proberen. Eerst nog samen met Roy maar toen alleen. Was echt zo gaaf!!!”, luidt zijn enthousiaste reactie op Facebook.

Snel, sneller, snelst!

Na Joris lieten Chantal en Roy hun stuurmanskunsten zien met de uit hun beider pony’s samengestelde achtspan: als een scheermes ging het met acht pony’s door de poorten. Knap werk!

Bron: Facebook

Foto: Still uit video