Vlaamse paardensportbonden in de bres voor haar sporters

0
185

2019 was een topjaar voor de Belgische sport. Een luxeprobleem, want het aantal atleten dat een plaats verdient op de erelijsten van de sport groeit jaar na jaar. Sterren zijn het geworden, hardknokkende atleten die hun vedettenstatus stuk voor stuk voor de volle honderd procent verdienen.

Nevensporten zijn óók belangrijk!

Maar tussen de loftrompetten door, aan de vooravond van het rode loper event van het jaar, het Sportgala op 26 december a.s., vestigen de Vlaamse paardensportbonden de aandacht op de zogenaamde ‘nevensporten’ die minstens evenveel of soms zelfs meer impact hebben dan de altijd populaire voetbal en wielersport.

Wereldprestaties in de hippische sport

Voor de paardensport spreken we over een gouden teammedaille en een bronzen individuele op het EK Jumping, voor de paralympische dressuursport over maar liefst vijf bronzen en een zilveren medaille op datzelfde EK. De Belgische men equipe, samengesteld uit drie enthousiaste topsportmannen, kan terugblikken op een eveneens geslaagd EK met een zilveren en bronzen medaille…

Hippische sport op de rode loper!

Meer dan 75.000 paardensportbeoefenaars kijken op naar ‘onze sterren’! “Dat kunnen wij niet zomaar laten voorbijgaan… als de berg niet naar Mohammed komt, moet Mohammed maar zelf naar de berg!”, aldus de VLP en KBRSF Daarom sloeg Paardensport Vlaanderen samen met de roeiers, de judoka’s en de boksers de handen in elkaar, en kwamen tot een kleine ludieke actie op social media.

Bron: VLP