Vijfde Shetlander Menrit (SMR): ‘Kleintjes’ zetten beste beentje voor

0
1358

Mennen met (kleine) pony’s is ontzettend leuk! Dat blijkt ook uit het grote succes van de Shetlander menritten (SMR). Deze organisatie begon zo’n zeven jaar geleden met een oproep van Marlies Beekhuizen op de website waarbij ponymenners zich konden opgegeven voor een bosrit.

De menrit voor Shetlanders bleek een gat in de markt; inmiddels is de SMR uitgegroeid tot een volwassen, maar onverminderd enthousiaste organisatie, die dit jaar op 16 juni  alweer voor de vijfde keer een wedstrijddag voor kleine pony’s  organiseert in Ugchelen. De bijna zestig startplaatsen zijn altijd snel vergeven en ook het publiek weet de wedstrijd goed te vinden!

Menevenement

Sascha Otter is een van de drijvende krachten achter het evenement: ‘Er zijn heel veel menners die ervoor kiezen om met kleine pony’s te rijden, maar bij bestaande organisaties zijn ponymenners de laatste jaren vaak een beetje het ondergeschoven kindje. Wij organiseren geen officiële wedstrijd, maar een men-evenement voor pony’s, waar alles net even anders gaat dan bij de KNHS, maar die in principe wel alle elementen van een menwedstrijd bevat.’

Hobby- en wedstrijdrijders

Het deelnemersveld is heel divers, de deelnemers komen uit het hele land. Er zijn beginnende menners die op deze dag voorzichtig aan het wedstrijd rijden ruiken, hobbymatige koetsiers die er het hele jaar naar uitkijken en ervaren wedstrijdrijders die de dag gebruiken om te trainen en dingen uit te proberen.  De sfeer is fantastisch, iedereen helpt elkaar en leert van elkaar.’’

Shetland mendag

Gelukkig hoefde team SMR niet alles zelf uit te vinden. Rein Hazelaar, de man achter de befaamde Shetland mendag, helpt steevast bij de organisatie. Het is heen officiële wedstrijd, een startkaart voor deelname is niet nodig. Wel moeten de pony’s hun paspoort meenemen en geënt zijn. Om het jubileum extra luister bij te zetten is er dit jaar ook een leuk strodorp.

Nieuwsgierig geworden? Meer informatie over de menritten of over de wedstrijddag vindt u  op www.shetlandermenrit.nl. Via de site kunt u zich ook aanmelden voor de Nieuwsflits, de nieuwsbrief van de organisatie.

Tekst en foto: SMR