Vijf Nederlandse deelnemers naar WK tweespanrijders

0
862
Stan van Eijk
Stan van Eijk NK tweespan 2017 © DigiShots - Jessica van Herk

Bondscoach Ad Aarts reist met vijf deelnemers af naar het WK voor tweespanrijders. Dat vindt plaats van 11 tot en met 15 september in Drebkau, Duitsland.

De top vier van het NK Hulsberg 2019, te weten Nederlands kampioen Stan van Eijk, Antonie ter Harmsel, Raymond Letteboer en Geert Dijkhof komen aan de start op de terreinen van de menfamilie Koalick.

Vijfde en zesde combinatie

Vijfde man is Theo Timmerman.Na 26 augustus beslist de organisatie of er een zesde rijder per land mag starten. Als dit het geval is, reist Carlo Vermeulen ook naar Drebkau.

Tijdens het laatste WK tweespannen in Lipica 2017 behaalden de TeamNL-menners de tiende plaats in het landenklassement. Stan van Eijk was beste Nederlander op de achtste plaats in het individuele klassement.

Naar verwachting komen er in Drebkau ruim 80 tweespannen aan de start.

Familie Koalick

Dit Wereldkampioenschap wordt georganiseerd door vader en zoon Torsten en Sandro Koalick, die beiden op hoog niveau actief zijn in de internationale mensport. Zij organiseren al jaren met succes een internationale menwedstrijd op hun terreinen en stellen alles in het werk om dit WK tot een groot sportief succes te maken.

Internationaal level 3 jurylid Marie de Ronde-Oudemans maakt deel uit van het jurycorps op dit Wereldkampioenschap. Level 4 official Jeroen Houterman fungeert als FEI Technical Delegate.

Voorlopig tijdschema WK tweespannen Drebkau

Woensdag 11 september
09.00 uur: veterinaire keuring
15.00 uur: openingsceremonie

Donderdag 12 september
09.00 uur: dressuur (deel 1)

Vrijdag 13 september
09.00 uur: dressuur (deel 2)

Zaterdag 14 september
09.00 uur: marathon

Zondag 15 september
09.00 uur: vaardigheid
16.00: prijsuitreiking & medailleceremonie

Meer informatie vind je op wch-pairs2019-drebkau.de

Bron: KNHS

Foto: Digishots / Jessica van Herk