FEI definitief: WK Vierspannen Valkenswaard gaat niet door!

0
762
Wereldkampioenschap vierspannen

Het WK Vierspannen volgende week in Valkenswaard gaat niet door. Dat besluit is volgens de Wereldruitersportbond FEI genomen door de gemeente Valkenswaard vanwege het stijgende aantal corona-besmettingen in Nederland.

Sabrina Ibáñez van de FEI noemt de beslissing hartverscheurend. “Iedereen die bij de organisatie betrokken was, heeft er zoveel moeite in gestoken”, laat ze weten. “Maar de nieuwe regelgeving maakt het onmogelijk om het evenement te laten plaatsvinden. Maar het is duidelijk dat gezondheid voor alles gaat.”

Duitsland

Even heeft de FEI overwogen het evenement te verplaatsen naar Duitsland. “Een geweldig aanbod, maar onmogelijk om dat op korte zo’n termijn nog te realiseren.”

Vreselijk voor de sport

“Vreselijk voor de sport,” noemde Mieke van Tergouw het mogelijk niet doorgaan van het WK vrijdagmiddag bij Omroep Max. Daar nam ze met Annette van Trigt plaats om te praten over haar documentaire ‘De jacht naar Goud’ die onlangs door de NPO werd uitgezonden.

De menners waren toen al ingelicht.

Boyd Exell

Het doorgaan van het Wereldkampioenschap stond al op losse schroeven toen de omvang van de corona-crisis almaar groter werd. Regerend wereldkampioen Boyd Exell nam de organisatie van het evenement in de zomer over.

Dat maakt het extra zonde als het WK nu dan toch op het allerlaatste moment niet doorgaat.

Vergunning ingetrokken

De organisatie van Driving Valkenswaard International (DVI) laat in een verklaring weten dat tot vrijdagochtend alle lichten op groen stonden. “Na een overleg vandaag met het bestuur en de gemeente Valkenswaard heeft de burgemeester besloten om de bestaande vergunning voor het evenement in te trekken”, staat in het bericht. “De organisatie had toestemming en de benodigde vergunningen om het WK door te laten gaan. Aan alle voorwaarden was voldaan en alles was gericht op een veilige wedstrijd zonder publiek binnen de geldende wet- en regelgeving. Dit besluit van de gemeente is keihard aangekomen.”

De Telegraaf berichtte vrijdag dat er twijfels waren over een vergunning voor het evenement. “Dat heeft niet geholpen bij de beeldvorming over de wedstrijd. Daarbij hebben de negatieve uitlatingen van met name enkele Nederlandse rijders jegens de organisatie onze positie geschaad. Dat is zuur en komt de vierspansport niet ten goede.”

Bron: MenSport

Foto: archief