Vereniging het Groninger Paard zet met nieuw bestuur de verjonging in

0
370
Vereniging het Groninger Paard
Foto: Claudia Dermois / Vereniging het Groninger Paard

De Vereniging het Groninger Paard heeft vorige week een nieuw bestuur aangenomen. De voorzitter van het nieuwe, verjongde bestuur is Hannah Kaptijn. Zij volgt Hinke Cnossen op bij de vereniging van dit Noord-Nederlandse paardenras. Dat schrijft de vereniging in een persbericht.

De 5 kandidaten die zich hadden aangemeld voor het nieuwe bestuur zijn afgelopen zaterdag allemaal aangenomen tijdens de ledenvergadering. Het bestuur bestaat nu voor het eerst sinds jaren ook uit een jongere generatie Groninger liefhebbers- en fokkers. Dit zorgde voor enthousiaste reacties onder de leden.

Een jong en energiek bestuur zal de Vereniging het Groninger Paard en het ras met plezier voortzetten, en daarmee dit ras weer verder op de kaart gaan zetten. Het nieuwe bestuur zal aankomende tijd nog ondersteund worden door de oud-bestuursleden Peter Kats en Harm Beekhuis.

Nieuwe bestuursleden:

Hannah Kaptijn (voorzitter). Kristel van der Wal, Sanne Merks, Lotte Merks en Aldert Omta.

Wat is Vereniging het Groninger Paard?

De Vereniging het Groninger Paard zet zich in voor het behoud en naamsbekendheid van het ras door middel van promotie en toezicht op de kwaliteit van het stamboek. Dit allemaal met het doel om de levensvatbare populatie Groningers te behouden door middel van het fokken van sterke en gezonde paarden die hoog scoren op veelzijdigheid, betrouwbaarheid, nuchterheid en kracht.