Verbod op Gentse koetsen valt niet goed

0
1034

Het bestuur van de stad Gent heeft ‘plotseling en eenzijdig’ de wacht aangezegd aan de paardenkoetsen in het centrum. Niet alleen de koetsiers vinden het onbegrijpelijk, vele paardenliefhebbers en ook PaardenPunt Vlaanderen betreuren het.

PaardenPunt Vlaanderen wil de dialoog openen met de stad Gent. Zij stelt: “Algemeen vervreemdt onze bevolking steeds meer van de landbouw en landbouwhuisdieren. Melk komt uit kartonnen dozen en vlees koop je in de supermarkt. PaardenPunt Vlaanderen wenst alsnog de kansen te benutten opdat (stads-)mensen rechtstreeks met dieren in contact komen. Onze paardenhouderij heeft namelijk veel te bieden: maatschappelijk, pedagogisch, sportief, economisch, ecologisch én toeristisch.”

‘Geen meerwaarde’

Volgens het stadsbestuur van Gent, dat wil inzetten op een kwalitatief toerisme, bieden de paardenkoetsen die toeristen rondrijden geen meerwaarde en passen ze niet in de visie van het unieke Gent. Ondanks de talrijke voorwaarden in verband met werk- en rusttijden, routes etc. komt het dierenwelzijn van deze paarden volgens het stadsbestuur eveneens in gedrang.

Constructieve dialoog

Bij Paardenpunt Vlaanderen staat het dierenwelzijn hoog in het vaandel. Als centraal aanspreekpunt in Vlaanderen vraagt Paardenpunt Vlaanderen een constructieve dialoog om tot een oplossing te komen met respect voor alle betrokkenen inclusief de paarden.

Verontwaardigde reacties

De post op de Facebook-pagina van MenSport over de Gentse koetsen ontlokte ook vele verontwaardigde reacties. Eén van de fans van de koetsjes is een handtekeningenactie gestart.

Bron: Paardenpunt Vlaanderen

Foto: Istockphoto