Veilig en verantwoord de wei op: Denk eens aan een schuilstal!

0
445

Paarden kunnen absoluut tegen een stootje, zeker als ze gewend zijn om 24/7 in de wei te staan, maar beschutting bij een stortbui en felle zon en warmte is ideaal. Geen schuilgelegenheid? Wellicht is een mobiele schuilstal van Cover-All een oplossing.

Natuurlijk beschutting in de vorm van bomen of hagen kunnen voldoende zijn, maar een schuilstal is beter. Gemeenten geven niet altijd toestemming om in een weiland een schuilstal te plaatsen omdat ze in strijd kunnen zijn met het bestemmings­plan. Hierdoor worden paarden­houders vaak gedwongen nood­voor­zieningen te treffen.

Mobile Cover

Een mobiele schuilgelegenheid, zoals de Mobile Cover van Cover-All Benelux, kan een oplossing zijn, mits het bestemmingplan dat toestaat. Mobile Covers overkappingen zijn een ideale combinatie van hoogwaardige panelen en een robuust PVC dakzeil. Ze bieden optimale bescherming tegen weer en wind en in de zomer vinden uw dieren er beschutting tegen de brandende zon en vervelende insecten. Daardoor zijn Mobile Covers overkappingen ook bij uitstek geschikt voor paarden met zomereczeem.

Eenvoudig te monteren

U kunt uw overkapping te allen tijde veranderen in een afgesloten ruimte door deze van een hek met poort te voorzien. Mobile Covers overkappingen zijn snel en eenvoudig te monteren en ideaal voor gebruik op gehuurd terrein of bij het verweiden in het weideseizoen.

Ontheffing

Neem altijd eerst contact op met de gemeente, soms biedt het bestemmingsplan een ontheffingsmogelijkheid. Is dat niet zo, dan kan het de moeite waard om de gemeenteraad op de hoogte te brengen van het belang van schuilstallen. Niet alleen voor de paarden, maar ook voor de omgeving.

Foto: Cover-All Benelux