USEF-nominatie voor Katie Whaley’s Tommy

0
2057
Katie Whaley met Tommy en Tanner op het WK in Minden 2017. Foto: Eveline Roseboom Meel
Katie Whaley met Tommy en Tanner op het WK in Minden 2017. Foto: Eveline Roseboom Meel

De tweespan-pony Winding Oaks Tom Foolery, kortweg Tommy, is genomineerd voor de titel USEF nationaal Paard van het Jaar. Met zijn eigenaresse Katie Whaley en volle broer Tanner werd Tommy onder meer individueel negende op het WK pony’s in Minden in 2017.

Katie Whaley was de afgelopen twee jaar nationaal kampioen tweespan pony’s met Tommy en Tanner. In 2017 op Live Oak International en in 2016 op de Kentucky Classic. Daarnaast wonnen ze hun rubriek op de Palm Tree CDE, de Everglades en de Kentucky Classic CDE. Ze sloten het jaar af met de negende plek op het WK in Minden, waar ze Amerika vertegenwoordigden.

Carriage Pleasure Driving

Bovendien is Tommy superieur in Carriage Pleasure Driving, wat te vergelijken is met CTA en CTA-Plus. Zo won hij afgelopen jaren al vele kampioenschappen en reserve-kampioenschappen als enkelspanpony, maar ook in tweespan en tandem. Dit jaar werd hij kampioen enkelspan van de Amerikaanse Driving Society op de Grand Oaks Pleasure Driving Show in Ocala en maakte hij deel uit van het tweespan dat de titel van de Carriage Association won op het American Carriage Festival in Lexington.

‘Maar weinig pony’s hebben het brein of talent om in beide uit te blinken, maar Tommy is één van de uitzonderingen’, zegt Katie Whaley.

Welsh Partbred

Winding Oaks Tom Foolery is een Welsh Partbred vosruin. Zijn vader is BF Oliver Twist en zijn moeder Jasmine is een nakomeling van Sultan’s Harem Doll.

Genomineerden

Naast Tommy zijn ook het Friese Western-paard Co Fan S en het KWPN springpaard Cuba genomineerd voor de nationale USEF-titel. Voor de internationale titel kan gestemd worden op BWP-springpaard HH Azur of KWPN-dressuurpaard Verdades.

Onder de genomineerde USEF Equestrians van het jaar staat Gareth Selwood, een deelnemer aan Carriage Pleasure Driving.

Klik hier voor alle genomineerden

Bron: CAA / USEF