Update: Toch geen CAI Exloo

0
576

Het zou de opening van het internationale outdoor menseizoen worden: CAI Exloo, van 26 tot en met 29 maart. Maar het zat er al in met de maatregelen die de KNHS bekendmaakte gisteren: CAI Exloo gaat helaas toch niet door, in verband met het coronavirus.

Persbericht 11 maart 2020

IJsbrand Chardon kiest bewust voor Exloo

Chardon bereidt zich tijdens de tweesterrenwedstrijd in Exloo voor op het buitenseizoen, met als hoogtepunt het Wereldkampioenschap vierspannen Limburg 2020 in Kronenberg begin september: “Exloo is een hele mooie wedstrijd om mijn seizoen mee te beginnen,” vertelt Chardon.

De menner uit Schipluiden komt met zijn beste span aan de start. “Het derde weekend van april is de eerste grote wedstrijd van het jaar en ik wil daar meteen goed presteren. In Exloo kan ik de puntjes op de i gaan zetten bij mijn vierspan.”

Vierspandebuut Tor van den Berge

Op de deelnemerslijst van de vierspannen prijkt de naam van een bijzondere nieuwkomer. De in Valkenswaard woonachtige Australiër Tor van den Berge heeft Exloo uitgekozen om zijn internationale vierspandebuut te maken.

Van den Berge, die een Nederlandse vader heeft, maakte in 2019 met succes deel uit van het internationale tweespancircuit met als hoogtepunt deelname aan het WK. Dit jaar maakt hij de overstap naar de vierspannen waarbij hij begeleid wordt door zijn beroemde landgenoot Boyd Exell.

Anna de Ronde twee keer bij tweespannen

Bij de tweespannen springt de naam Anna de Ronde er uit. De oudste dochter van de succesvolle vierspanrijder Koos de Ronde komt met twee spannen aan de start in Exloo om hiermee haar driesterren-kwalificatie te kunnen behalen.

Wereldkampioen twee keer bij enkelspannen</2>
De Duitse Wereldkampioen enkelspannen 2012 Christoph Dieker brengt twee paarden aan de start in Exloo. Hij kan stevige concurrentie verwachten van onder meer de Canadese Kelly Houtappels-Bruder. Ook voor de enkelspannen is Exloo een belangrijk begin van het seizoen, dat wordt afgesloten met het WK in Pau, Frankrijk, eind oktober.

In totaal doen ruim negentig deelnemers uit elf landen mee.

Persbericht CAI Exloo

Foto: Kristina Horvath