Uitreiking eerste NHRP-kwaliteitskeurmerk

0
505

Op vrijdag 3 mei is voor het eerst het kwaliteitskeurmerk uitgegeven aan een hippische routestructuur in Nederland. Dit keurmerk wordt uitgegeven door het NHRP (Nederlands Hippisch Recreatie Platform) en is gericht op meer veiligheid voor gebruikers van hippische routenetwerken.

Het NHRP is een landelijke organisatie van zes partners te weten: Manege & Ruiter Bond, Nederlandse Vereniging voor Vrijetijds Ruiters, Stichting Rijvaardigheidsbewijzen Recreatieruiter,  Stichting Hippisch Toerisme Nederland, Nederlandse Hippische Activiteiten Vereniging en de Stichting Ruiteren & Mennen, die allen samenwerken om de hippische recreatie binnen Nederland te bevorderen.

Feestelijke opening

De uitreiking van het keurmerk vond plaats tijdens de feestelijk opening van het gloednieuwe ruiter-en mennetwerk  “Nationaal Landschap in Winterswijk en Aalten”.
Wethouder Inge Klein Gunnewiek van Winterswijk en  wethouder Martin Veldhuizen van Aalten  ontvingen uit handen van de gedeputeerde Jan Markink van de Provincie Gelderland het eerste keurmerk.

Op de foto v.l.n.r. wethouder Martin Veldhuizen, wethouder Inge Klein Gunnewiek en Gedeputeerde Provincie Gelderland Jan Markink.

Zeven jaar geleden is er vraag ontstaan om het routenetwerk in de Achterhoek te vernieuwen en hiermee een impuls te geven aan het hippisch toerisme voor de provincie Gelderland. Het knooppuntennetwerk Winterswijk en Aalten bedraagt 230 kilometer en kenmerkt zich door genummerde knooppunten, waardoor de ruiter of menner eenvoudig zijn positie kan bepalen.

Met behulp van de routeplanner op de website www.ruiterenemnennen.nl kan men een route uitzetten en in de praktijk met behulp knooppuntnummers of met GPS gaan rijden.

Diverse lokale men- en ruiterverenigingen waaronder De Koetsiers Aalten Dinxperlo en Stichting Ruiter en Koetsier Winterswijk hebben zich hiervoor ingezet. Dit netwerk is gerealiseerd met behulp van een groot aantal vrijwilligers met financiële ondersteuning van de provincie Gelderland en de gemeenten Aalten en Winterswijk.

Bron: NHRP (Nederlands Hippisch Recreatie Platform)

Foto boven: Daniëlle Carrière