Traditiewedstrijd kasteel van Faucon groot succes

0
855
Urbain Van de Voorde

Op het kasteel van Faucon gelegen in het departement Champagne- Ardennes in het plaatsje Donchery vond op 14 juli, de Franse nationale feestdag, een traditie wedstrijd plaats.

Het was voor de 7e keer dat dit evenement daar plaatsvond. De algehele organisatie werd aangestuurd door mevrouw Danielle Fancony en haar echtgenoot en werd verreden onder auspiciën van de AFA, de Franse vereniging voor traditiemenners.

Tijdens de receptie werden de trouwe deelnemers ‘Seigneur in de orde van de broederschap van de champagne’. Dit waren barones Consuelo de Grunne, Ides Cornilli, Marc Matthys, Urbain Van de Voorde. het echtpaar Fancony, François Ribero en enkele anderen.

Er waren achttien aanspanningen ingeschreven van diverse nationaliteiten, overwegend Belgen, enkele Fransen, enkele Nederlanders, twee Duitsers en een Zwitser.

Er was een ezel-aanspanning, een enkel- en dubbelspan pony, een tandem, een enkel- en tweespan paarden, een bisschopsaanspanning(drie paarden naast elkaar) en een klavertje drie (een paard voorop en een tweespan erachter).

Het niveau bij de presentatie was zeer hoog. De beste presentatie was voor
Urbain Van de Voorde (België) met een bisschopsaanspanning, gevolgd door Jurg Settler (Zwitserland) en de derde was Leo Lemsom (Nederland). Het wegparcours kende vijf proeven.

Stefaan van Hauwaert

Het kegelparcours kende enkele moeilijke wendingen; één aanspanning reed dit foutloos en werd tevens de winnaar van de dag. Dit was de Westvlaaming Stefaan van Hauwaert met een tweespan Lippizaners. Hij mocht een mooie prijs van het huis ‘Hermès’ in ontvangst nemen. Tweede in het algemeen klassement was Urbain Van de Voorde en derde Bernd Schnur (Duitsland).

Leo Lemsom

Alle deelnemers kregen een tas met een fles fijne champagne van het champagne huis Waris-Larmandir, gelegen ten zuiden van Reims, en enkele streekproducten cadeau.

We mogen terugzien op een geslaagd weekend en danken de organisatie en de vrijwilligers voor hun inzet!

Tekst: Bert Lockefeer
Foto’s: Mieke Lockefeer-de Rijck