Toppony loopt laatste kampioenschap: “Ravell, bedankt!”

0
829

Toppony Ravell behaalde afgelopen weekend met Anne Zaayer een geweldige negende plek op het WK ponymennen in Hongarije. Zo bezorgde hij zichzelf een waardig afscheid van de sport.

“Met een prachtige rit waarin hij super te rijden was hebben we een zesde plek in de vaardigheid behaald en zijn we overall in de top tien, op een negende plek geëindigd”, vermeldt Anne Zaayer op haar Facebookpagina.

“Nu mag hij het rustiger aan doen”

“Na negen jaar genoten te hebben met ups en downs van Ravell, waaronder prachtige buitenlandse wedstrijden, Nederlands kampioen 2017, tweede in de vaardigheid op het WK 2017 en nu een top tien klassering op het WK 2019, is het tijd om hem het rustiger aan te laten doen met zijn 19 jaar.”

Prestaties

Ravel is een donkerbruine New Forest pony van negentien jaar. Hij stamt van Meonbury Peter Rabbit. Dit jaar eindigde hij als vijfde in Exloo; vorig jaar werd hij in diezelfde wedstrijd derde. Dillenburg was een wedstrijd die Anne en Ravel goed lag, in 2017 werden ze er vijfde, een jaar eerder vierde. Datzelfde jaar (2016), werden ze vijfde in Ermelo. In 2015 schreven ze de vierde plek op hun naam in Lisieux.

Tekst en foto: Facebook