Tjeerd Velstra Memorial Cup in Beuningen

0
242

Tijdens de SGMW op 31 augustus en 1 september in het Twentse Beuningen zal er dit jaar gestreden worden om de Tjeerd Velstra Memorial Cup voor de beste dressuurcombinatie. Met deze prijs wil de organisatie de dit voorjaar overleden grootheid in de menwereld op een speciale manier herdenken.

Ook zal er op dezelfde wedstrijd gestreden worden om de Theo Weusthof bokaal, die in het verleden bij de Horse driving Twente uitgereikt werd. De beste combinatie na alle drie onderdelen van deze menwedstrijd gaat dan naar huis met deze wisselbokaal, die weer nieuw leven is ingeblazen.

Traditie

Vertegenwoordigers van beide families zullen de wisselbekers op het eind van de wedstrijd overhandigen aan de winnaars. Mensport Twente hoopt hier een jaarlijks terugkerende traditie van te maken om Theo Weusthof en Tjeerd Velstra die veel hebben betekend voor de Twentse, Nederlandse en internationale mensport, te kunnen herdenken.

Ook voor jeugd- en hobbyrijders

Menners kunnen zich nog steeds opgeven voor deze samengestelde wedstrijd, maar het is ook mogelijk om te kiezen voor deelname aan één enkel wedstrijdonderdeel. Ook is er een rubriek voor jonge paarden, jeugd- en hobbyrijders. Voor deelnemers is er de mogelijkheid om te overnachten op het wedstrijdterrein in deze schitterende omgeving op de grens van Nederland en Duitsland.

Voor publiek zijn de entree en parkeren gratis. Aanmelden voor de wedstrijd kan via ‘Mijn KNHS’ of per mail: info@mensporttwente.nl

Meer info staat op de website www.mensporttwente.nl

Tekst en foto: persbericht Mensport Twente