‘The Best’ Willy van Doornik overleden door coronavirus

0
178

De paardenwereld is geschokt door het nieuws dat Willy van Doornik, die velen kennen van Horsefood ‘the best’ paardenvoeders, gisteren overleed aan de gevolgen van het coronavirus. Hoewel voor veel mensen ‘corona’ nog een beetje een onwerkelijk gegeven is, wordt na het bekend worden van zulk vreselijk nieuws het virus toch wel concreet …

“Willy kende iedereen en iedereen kende hem”

Horsefood publiceerde gisteren op haar Facebookpagina: “Ongeloof en diepe verslagenheid laten we u weten dat onze paardenspecialist Willy van Doornik overleden is aan de gevolgen van het coronavirus. Het is voor ons nog heel onwerkelijk en het besef hoe dat zware verlies verwerkt kan worden is er nog niet. De ervaren en stuwende kracht van Willy achter ons Horsefood-assortiment zullen wij enorm gaan missen. Hij was immers ‘the best’ in de voor hem zo bekende en vertrouwde wereld van de paardensport. Willy kende iedereen en andersom kende iedereen hem. Het uitgebreide netwerk dat door hem is opgebouwd verdient groot respect.”

“Het verlies van Willy als collega en vooral als mens laat een grote leegte achter in ons bedrijf. Echter het grootste verlies en gemis is nu voor Carla. Wij wensen haar alle kracht en sterkte toe in deze zware periode.”

Directie en medewerkers
Van Gorp Diervoeders/Horsefood ‘the best’

Geschokte reacties

Mensen uit de paardenwereld reageerden dan ook en masse geschokt op het overlijden van Van Doornik. Het Bavaria 0.0 Eventing team meldt: “Onwerkelijk en oneerlijk, hier zijn geen woorden voor. Met veel verdriet hebben we te horen gekregen dat Willy van Doornik, een trouwe en goede vriend, overleden is. Een echte paardenman, die jarenlang de paardensport ondersteunde, onder andere door zijn werk bij Horsefood the Best. Troostende woorden zijn moeilijk te vinden, maar wij wensen Willy’s familie, vrienden en collega’s veel sterkte met dit onwerkelijke verlies.”

Verdrietig

Van Olst Horses plaatst een In Memoriam: “Willy was voerspecialist bij Horsefood. Door zijn vakkundigheid heeft hij altijd veel voor Van Olst Horses betekend. Wij willen Carla, vele vrienden en naasten veel sterkte wensen met dit grote verlies.” Para-amazone Nicole den Dulk reageert: “Een hele lieve man, we gaan hem missen.” ‘Friezenman’ Marc-Peter Spahn meldt: “Dit is echt zo verdrietig, hier schrik ik van … R.I.P. Willy”.

Drijfveer HDT

Cavalieren Berkel-Enschot: “Precies op de dag dat we samen de 15de editie van HDT zouden organiseren bereikte ons het ongelooflijk verdrietige en niet te bevatten bericht dat Willy van Doornik is overleden. Willy was namens onze hoofdsponsor Horsefood (van Gorp) één van de grote drijfveren achter HDT. Wij kijken dan ook terug op een ontzettende fijne samenwerking en zullen zijn positiviteit en hartelijkheid enorm gaan missen. We wensen zijn vrouw Carla, familie en naasten heel veel sterkte en kracht toe.”

Bron: Facebook

Foto: Gemma Jansen