Succesvolle samengestelde menwedstrijd in Leek

0
935

Op de terreinen van landgoed Nienoord werd op zaterdag 6 en zondag 7 juli de jaarlijkse samengestelde menwedstrijd georganiseerd door Stichting Mensport Nienoord.

Niet alleen de noordelijke deelnemers hadden de weg naar Leek gevonden, maar uit verschillende delen van het land waren de deelnemers naar deze wedstrijd gekomen.

Beste combinaties dressuur en vaardigheid

Op zaterdag werden de dressuur en vaardigheid verreden. Voor beide onderdelen waren er door een aantal sponsoren extra prijzen beschikbaar gesteld. Zo was er voor de beste dressuurcombinatie bij zowel de paarden als de pony’s een mooi prijzenpakket te verdienen. De hoogste scores werden gereden door Jan Kamps, 69,8% (enkelspan pony L) en Henk Bos, 69,5% (dubbelspan paard M).

Voor de beste combinaties (paarden en pony’s) bij de vaardigheid was er een bokaal beschikbaar gesteld door Joey de Hoefsmid. Deze bokalen werden gewonnen door Wim Knoppersen (als enige foutloze bij de paarden) en Arjan Spithoff bij de pony’s.

Hilarische taferelen

Na de briefing werden er de BossSchop Menner/groom games georganiseerd. Twaalf teams gingen met elkaar de strijd aan om de felbegeerde hoofdprijs, een roze kruiwagen, te winnen. Een ouderwetse kruiwagenrace in een mensport-jasje. Twee teams legden tegelijkertijd een spiegelparcours af. Het ene teamlid nam plaats in de kruiwagen en de ander duwde deze zo snel mogelijk voort. Met een stokpaardjes race en hoefijzer werpen onderweg was het allemaal nog niet zo simpel. Zeker niet omdat er aan het eind ook nog een glas drinken genuttigd moest worden.

Onder luide aanmoedigingen en grote hilariteit werd de finale, met een verschil van één seconde, gewonnen door Albert Postma en Jeffry Kinds. Zij gingen er met de bokaal en kruiwagen vandoor. Ook de andere finalisten, Raffaela van Woudenberg en Wouter Davids kregen een mooie roze kruiwagen mee naar huis.

Deze spelen zullen volgend jaar zeker een vervolg krijgen.

Mooie hindernissen

Er werd gebruik gemaakt van een aantal vaste hindernissen en een nieuw gebouwde hindernis die allemaal voorzien waren van een mooie aankleding. In de rubriek enkelspan pony klasse L gaf Jan Kamps zijn koppositie uit handen en was Cindy Benschop de winnares van de rubriek. In de rubriek enkelspan paard lagen de tijden in de marathon erg dicht bij elkaar, maar mede dankzij zijn foutloze vaardigheid werd Wim Knoppersen winnaar van deze rubriek.

Jelle Leliveld moest met zijn dubbelspan pony’s in de klasse L helaas een aantal strafpunten noteren in de trajecten, maar toch wist hij zijn eerste plaats vast te houden. Bij de dubbelspan paarden M/Z, werd de beste marathon gereden door Brian Bing. Toch was het Henk Bos die er met de winst van de wedstrijd vandoor ging.

Stimuleringsprijzen

Tijdens deze wedstrijd werden ook de winnaars van de stimuleringsprijzen, aangeboden door het bedrijf van Jacques Poppen, AddWork, bekend gemaakt. De prijzen gingen naar Paul Versluis (klasse Z), Roelf Lamein (klasse M) en Koen de Wit (klasse L). Ook in 2020 kan er kans gemaakt worden op deze prijzen, door deel te nemen aan de wedstrijden in Bronneger, Zuidwolde, Harich en Leek.

Tekst: Trijntje Lamein

Foto: Joshua Keller