Succesvolle minimarathon bij menclub De Lange Boom

0
277
Gert van den Hoek - indoor Houten Zilfia's Hoeve 19-1-2018 foto Eveline Roseboom Meel
Gert van den Hoek werd tweede bij de rubriek tweespan paard. Foto Eveline Roseboom Meel

Menclub de Lange Boom organiseerde afgelopen weekend een minimarathon met veel aandacht voor de jeugd. Deelnemers uit het hele land reisden zaterdag 16 februari naar Manege Luxool in Nijkerk om daar te proeven van de Menindoor Nijkerk in het klein.

Dit keer werd de wedstrijd niet bezegeld met een finalerit maar werden er twee basisparcoursen gereden waarvan het totaal per deelnemer, bij elkaar geteld, hun plaatsing bepaalden. Waar normaal in een finalerit alles gegeven wordt, kon men nu alleen nog in hun tweede parcours de foutjes wegpoetsen van het eerste parcours, dat maakte dat er de hele dag een felle maar vrolijke strijd gevoerd werd om een podiumplaats te bemachtigen.

Jeugdrubriek

Er was een Jeugdrubriek in het ochtendprogramma, het was indrukwekkend om te zien hoe ook zij professioneel door het parcours stuurden. Tijdens de Jonge Paarden rubriek ging het niet om snelheid maar deelnemers kregen 90 seconden de tijd om hun paard op rustige wijze te laten kennismaken met marathonhindernissen, aan deze rubriek was dan ook geen competitie verbonden. De rubriek Tweespan Paarden werd een Nijkerks feestje met drie leden van Menclub De Lange Boom in de top drie! De Tweespan Pony’s werden gedomineerd door alleen maar dames op het podium.

Uitslagen

Jeugd: Eline van Dasselaar, Lotte Zaaijer en Denise Wassink
Enkelspan paard: Marijke Meeuwissen, Eva Koops en Ronald Tomassen
Tweespan paard: Gijs Waaijenberg, Gert van den Hoek en Ewoud Boom
Enkelspan pony: Tamara Pijl, Cor van de Brink en Marcel van de Kamp
Tweespan pony: Melanie van de Bunt, Kim Oudshoorn en Nienke Klomp
Tandem en/of vierspan pony: Ian van Dasselaar, Wout van Veluw en Jorn Kuipers

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron: Stad Nijkerk
Foto: Eveline Roseboom Meel