Stichting Nationale Menwedstrijd Zeeland gooit het roer om

0
3441
oefenmaraton vrouwenpolder 2018

Stichting Nationale Menwedstrijd Zeeland organiseert dit jaar op 5 mei een eendaagse oefenmarathon in Vrouwenpolder, waarbij er geen dressuur meer wordt gereden en het vaardigheidsparcours een hindernis zal worden.

‘Dat het organiseren van een samengestelde menwedstrijd heel wat voeten in aarde heeft, behoeft weinig uitleg. En dat daar een voltallig bestuur en heel leger vrijwilligers voor nodig zijn ook niet. En als er dan ook nog de vraag is naar een meer laagdrempelige wedstrijd en meer deelnemers, is 1 en 1 al snel 2’, motiveert de stichting haar keuze in een persbericht.

Zonder dressuur

Het bestuur van de stichting kwam tot de conclusie dat het roer maar eens om moest en organiseert daarom een oefenmarathon zonder het onderdeel dressuur. De wedstrijd is op één dag, zodat het voor meer deelnemers haalbaar is om mee te kunnen doen.

Laagdrempelig

‘Voor menners die nog niet zoveel wedstrijdervaring hebben is dit een mooie kans om eens kennis te maken met deze discipline. Maar het ligt ook in de lijn der verwachting dat er voor de ervaren rotten in het vak meer dan genoeg uitdagingen in het hindernisparcours te vinden zullen zijn.’

Klik hier voor de flyer

Bron: Stichting Nationale Menwedstrijd Zeeland