Sint Hubertus viering 2021 in Beauvoorde

0
151

Na een jaartje van noodgedwongen Corona onderbreking is er opnieuw het SINT HUBERTUS FEEST  op  24 oktober om 10 uur aan de kerk te Beauvoorde.

Sint Hubertus, een traditie met als thema Jacht, Natuur en Herfst

De misviering is om 10 uur in de Onze-Lieve-Vrouwekerk , de laatgotische parochiekerk van Beauvoorde. Dit monument op zich is al een bezoekje waard. Bemerk bij het binnenkomen de roepsteen van waarop men vroeger na de mis nieuwtjes en berichten afriep.
De viering heeft als thema Jacht, Natuur en Herfst. Tijdens de mis wordt er gedankt voor de gaven van de natuur en wat de aarde schenkt. De offergaven weerspiegelen het thema. Een geschoten haas wordt in zijn grijsbruine vacht aangeboden , samen met een keur van groenten en fruit uit de herfstoogst.
De mis wordt opgeluisterd door de groep jachthoornblazers die hun klanken laten weergalmen in het schipgewelf van de kerk. Pastoor Bart laat voor een keer ook de trouwe viervoeters mee binnen in de kerk. (Ze mogen echter niet luider blaffen dan de pastoor)
Na de dienst stellen paarden, koetsen en ruiters zich op tussen kerk en kasteel. Daar worden de broden gezegend en uitgedeeld. Ook de honden worden niet vergeten. Alle wandelaars en hun trouwe maatjes zijn welkom. Er wordt een korte groepswandeling voorzien na de zegening, waarna paarden en ruiters een frisse galop door de uitnodigende velden maken.

Iedereen is welkom

Alle hondenvrienden, ruiters, amazones, koetsiers en toeschouwers worden uitgenodigd  om mee te genieten van het herfstfeest  tussen kasteel en kerk te Beauvoorde.

Rik Morlion
Info@morliterm.be