SGW Vlietland strijdtoneel voor eventingruiters en menners

0
575

Op zondag 16 juni staat het watersport- en recreatiegebied Vlietland in Leidschendam in het teken van de paardensport. Vlietland is dan het strijdtoneel voor eventingruiters én menners. Een unieke combinatie van deze twee disciplines in Nederland.

Op het programma staan:
• Samengestelde wedstrijden klasse B tot en met L paarden/M pony’s
• KNHS regiokampioenschap Zuid-Holland paarden klasse B en L
• B oefencross voor paarden en pony’s
• Mennen: minimarathon.

Minimarathon

Dit jaar vindt ook de menwedstrijd weer plaats. Op het programma staat een Minimarathon, die bestaat uit een combinatie van een vaardigheidswedstrijd en een marathon. Na het vaardigheidsparcours staan er drie marathonhindernissen opgesteld, die elke aanspanning twee keer rijdt. Bij de Minimarathon gaat het om snelheid, wendbaarheid en stuurmanskunst. Dat levert ongetwijfeld een aantrekkelijk schouwspel op.

Meer dan 300 ruiters en menners

In totaal trekken meer dan 300 ruiters en menners naar deze vijftiende editie van SGW Vlietland. Georganiseerd door Stichting Eventing Zuid-Holland, in samenwerking met rijverenigingen de Blesruiters uit Stompwijk en Koningin Emma uit Wassenaar.

De eerste combinatie start even na 8.00 uur in de cross, de laatste deelnemer finisht rond 18.00 uur. De toegang en het parkeren zijn gratis. Meer informatie en een routebeschrijving zijn te vinden op: www.eventingzuidholland.nl.

Bron: Persbericht
Foto: George de Ruiter