Sanne Sengers: “Benut je kansen met MenSport@Home”

0
361

Gedreven menster Sanne Sengers is heel enthousiast over het initiatief dat MenSport Magazine samen met We All Ride heeft gelanceerd. Per 1 januari kunnen namelijk ook menners hun proeven filmen en insturen naar We All Ride om ze te laten beoordelen door een gerenommeerd jurylid.

“Zo goed, dat het nu ook mogelijk is voor menners en niet alleen voor ruiters”, steekt Sanne van wal. “Niet alleen is het een goed alternatief voor het wedstrijdrijden, maar ook voor menners die geen vervoer hebben voor hun pony of paard en wagen. Zij kunnen nu gewoon thuis hun proefje rijden. Je krijgt heel snel reactie op je proef en de feedback is goed onderbouwd.”

(On)mogelijkheden

“Voor heel veel menners is dit dé kans die je moet benutten. Op deze manier kun je weer eens kijken hoe je training ervoor staat. Sowieso moet je zeker in deze tijd, maar eigenlijk altijd, kijken naar de mogelijkheden en niet naar de onmogelijkheden.”

Afwisseling

“Zelf mende ik 14 jaar met een tweespan mini-Shetjes. Helaas heb ik één van de twee recentelijk in moeten laten slapen. Nu heb ik een kruising Hackney die ook maar 1.10 meter is, maar nog jong. Die gaan we volgend jaar beleren voor de wagen. In mijn training vind ik afwisseling heel belangrijk. Zo doe ik grondwerk, longeer ik, ook af en toe met een balkje, en fiets of zwem ik met de pony’s. Ook is het juist goed om soms eens even helemaal niks van je paard of pony te verlangen, maar gewoon even bij hem te zitten en te kriebelen. Een goede band is zo belangrijk.”

‘Passive physio’

“Ook het management van je viervoeter is belangrijk. Zelf doe ik met mijn pony’s veel aan ‘passive physio’, door bijvoorbeeld het hooi op verschillende hoogtes aan te bieden. Als je er meer over wil weten zoek dan even op facebook via de term ‘passive physio’. En ook ben ik te volgen op Instagram: menteam_sanne_sengers.”

Op de website van weallride.nl vind je meer informatie om mee te kunnen doen aan Mensport@Home

Overname zonder bronvermelding én toestemming via info@mensport.nl is niet toegestaan.

Foto: Privébezit