Royal Windsor komt met nieuwe menshow

0
781
Boyd Exell CHIO Aachen 2017 © DigiShots

De Royal Windsor Horse Show (8 t/m 12 mei) zal dit jaar een nieuw en spannend onderdeel toevoegen. In de hoofdpiste zal een menspectakel plaatsvinden, de eerste in zijn soort.

De wedstrijd zal hetzelfde zijn als de indoor FEI wereldbekerwedstrijden. De beste vierspanmenners zijn uitgenodigd om mee te rijden in dit parcours en zullen meedingen met een totale prijzenpot van 10.000 pond.

CAIO 4* Land Rover international driving grand prix

Het mennen, een geliefde hobby van prins Phillip, heeft al jarenlang een centrale plek bij de Royal Windsor.  En de klassieke samengestelde wedstrijd zal dan ook gewoon doorgaan. De nieuwe show CAIO 4* Land Rover international driving grand prix zal plaatsvinden op zondagmiddag, net na het slot van de samengestelde wedstrijd.

Zes uitnodigingen

De zes beste vierspanmenners van afgelopen FEI wereldbekerwedstrijden zijn uitgenodigd om mee te doen in de nieuwe show. Dat zijn regerend wereldkampioen Boyd Exell, en winnaar van afgelopen FEI indoor wereldbekerwedstrijden Bram Chardon, zijn vader IJsbrand, Koos de Ronde en Glenn Geerts. Als laatste is de Brit Dan Naprous ook uitgenodigd.

Bron: Horse and Hound
Foto: Digishots