Restauratorenvereniging Noord in Museum Nienoord

0
887

Op zondag 10 februari staat Borg en Museum Nienoord volop in het thema ‘restaureren’ tijdens de zeventiende editie van de Restauratorendag.

De leden van de Restauratorenvereniging Noord presenteren zich dan in Borg en Nationaal Rijtuigmuseum Nienoord in Leek. Met vele oude restauratietechnieken, demonstraties, lezingen en activiteiten ademt de Borg en buitenplaats de sfeer van de Nederlandse hoogtijdagen in de 17de eeuw uit.

Restauratietechnieken

In de Noordhal van het museum is volop bedrijvigheid. Boekbinden, steenhouwen, glas in lood, smeden, decoratieschilderen, stofferen, houtsnijden, marqueterie zijn vele oude technieken die door de leden van de vereniging worden gedemonstreerd. Ook het restaureren van rijtuigen komt natuurlijk aan bod. In de jubileumtentoonstelling ‘Een leven vol rijtuigen’ (gratis te bezoeken) staan enkele rijtuigen in originele en ongerestaureerde staat. Daarnaast zijn er ook informatieve lezingen en informatie over restauratie van poppen, porselein, aardewerk, leer en perkament.

Entree en openingstijden

De Restauratorendag is zondag 10 februari geopend van 11.00-17.00 uur. Entree € 6,50 voor volwassenen, inclusief bezoek aan onze jubileumtentoonstelling “Een leven vol rijtuigen”, de Schelpengrot, Borg en rijtuigdepot. Kinderen tot 8 jaar gratis. Kinderen van 8 tot 14 jaar € 3,50. Met museumkaart gratis.

Bron: Museum Nienoord
Foto: