Remond is nu helemaal fan: ‘Ik dacht dat menles voor oude mannen was’

0
668
Remond Wolsleger Papendrecht
Eigen foto

Soms lopen dingen net even iets anders dan je vooraf had kunnen bedenken. Remond Wolsleger uit Papendrecht ervaarde hoe twee negatieve gebeurtenissen hem uiteindelijk aan een nieuwe hobby hebben geholpen: het mennen. “Ik ben er helemaal ingerold.”

Nog geen jaar is Remond bekend met de menwereld. Zijn leven stond in het teken van de dressuur. 20 jaar lang bracht hij paarden uit in de dressuur, met als top de Z2. “Maar 6 jaar geleden kreeg ik last van mijn hart. Uiteindelijk heb ik 2 hartinfarcten gehad, 13 stands en 3 omleidingen. Maar zelfs een openhartoperatie kreeg het paardenvirus niet uit mij. Al was in het zadel zitten niet meer zo handig. Het doorzitten lukt niet. Een strandrit maken als een zoutzak lukt nog wel. Dan is er niemand die roept dat ik mijn rug moet rechten en mijn schouders naar achter moet doen! Maar na 20 jaar erop te hebben gezeten, wilde ik weleens proberen hoe het was om erachter te hangen.”

Mennen voor oude mannen?

En dat pakte boven verwachting uit. Remond is in het dagelijks leven kapper en kwam dus door de lockdown ook nog thuis te zitten. Inmiddels is hij helemaal weg van het mennen. “Echt een cadeautje. Ik dacht eerst: ‘ja hoor, menles, dat is voor oude mannen. Een beetje gezapig in zo’n karretje zitten’. Maar niets van dat alles. Ik ben in juni 2020 bij PC De Dijkgraaf in Ouddorp op les gegaan bij Edwin van der Graaf. Hij is zo positief en rustig. Ik had echt niet verwacht dat ik het zo leuk zou vinden.”

En van dat vooroordeel was Remond ook al snel genezen. “Ik dacht dat je óp het paard actiever met je lichaam zou bezig zijn, maar mennen is toch behoorlijk werken. Het is een aardige kunst. Veel zwaarder in je handen. Ik heb ook al meegedaan aan een wedstrijd, het Menspektakel in Ouddorp. Daar won ik direct! Oké, het was wel een wedstrijd voor beginners, maar het motiveert enorm. Het was heel leuk, en dat rijden door die hindernissen had ik nog nooit meegemaakt.”

Droom van een eigen paard

Remond werkt nu ook 1 dag in de week bij De Dijkgraaf. Normaal gesproken in de kantine, maar door de lockdown is hij nu ‘manusje van alles’. Iedere vrijdagochtend krijgt hij menles. “Ik ben er helemaal ingerold. Als ik wil kan ik nu iedere dag 3 pony’s rijden bij Andries de Geus. Als zzp’er is het momenteel wel lastig, maar ik hoop ooit mijn eigen paard te kunnen kopen. Voordeel is dat ik nu extra tijd heb voor het mennen, dat heeft ervoor gezorgd dat ik extra gedreven ben. Toch denk ik: gooi die wedstrijden maar weer open!”

Remond Wolsleger PapendrechtRemond Wolsleger Papendrecht

Door: Robert Hüsken / Mensport