Prinses Beatrix aanwezig op 50ste Zeeuwse Dag van het Paard

0
475

Competitie in keuringen en wedstrijden, maar ook amusement en spektakel zijn andermaal de ingrediënten voor de Zeeuwse Dag van het Paard op zaterdag 29 juni. Het is alweer de 50e editie van dit populaire jaarlijkse evenement, dat gehouden wordt op het evenemententerrein op de kruising N59/Bredeweg te Oosterland.

Prinses Beatrix van de partij

Bijzonder dit jaar is het bezoek van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden, ter ere van de jubileumeditie. Tijdens haar bezoek in de middag ziet zij onder andere een rassendefilé en een carrousel door Showgroep Friese Paard Phaidra. Ook het Koninklijk Staldepartement verzorgt een presentatie. Prinses Beatrix is beschermvrouwe van de Koninklijke Vereniging Het Friesch Paarden-Stamboek.

Show en spektakel

Het gezamenlijk stamboeknummer belooft een grote show te worden. Deelnemers komen uit het Nederlandse Trekpaard- en Haflingerstamboek, het Fjorden Paarden Stamboek, het Fries Paarden Stamboek en het Nederlands Rijpaarden en Pony Stamboek en Shetland Ponystamboek. Verder is er een spectaculaire show van de Power Horse Competition en een strijdwagenrace.

Keuringen en wedstrijden

De meeste paarden en pony’s in nagenoeg alle leeftijden en in diverse rassen zijn present om zich te onderwerpen aan een keuring door strikte keurmeesters. Ook de wedstrijdsport met paarden en pony’s toont een grote diversiteit. Er zijn springwedstrijden, dressuur onder het zadel en men wedstrijden. Daarnaast is ruimte voor talrijke demonstraties. De te keuren rassen zijn: Fjord, Fries, Trekpaard , NRPS (Nederlands Rijpaarden en Pony Stamboek) en Shetlandpony’s

De Zeeuwse Dag van het Paard begint zaterdag 29 juni om 09.00 uur en is rond 17.00 uur afgelopen. Toegang en Parkeren zijn gratis.

Alles over de Zeeuwse Dag van het Paard.

Bron: Persbericht

Foto: Istockphoto/Lya_Cattel