Prachtige tiende Coach Meeting in Doorn *video*

0
838

Op zondag 12 mei, moederdag, werd voor de 10e keer de Coach Meeting gehouden. Deze rit was een jubileumeditie en werd gereden in Doorn en omgeving. Veertien aanspanningen hadden zich ingeschreven.

Het inspanterrein was de parkeerplaats naast de Mariniers-kazerne, de Van Braam Houckgeest-kazerne. De deelnemers werden ontvangen met lekkere koffie en heerlijke roomsoezen. Om half elf vertrok de eerste Coach onder begeleiding van de klanken van de Jachthoornblazers van de Berkenhorst uit Elspeet. Dit tafereel werd elke twee minuten herhaald.

Zo’n uurtje later kwamen de koetsen aan bij Parc Broekhuizen (huidige gebouwen uit eind 18e eeuw) in Leersum voor een korte stop. De eerste bekende bewoner van Parc Proekhuizen, in 1408, was Tyman van Zuylen.

De picknick was bij het prachtige witte Kasteel Sandenburg te Langbroek, voor het eerst genoemd in 1391, leen aan Jan van Zijl. Dit kasteel wordt al 200 jaar bewoond door de familie Van Lynden van Sandenburg. Tijdens de picknick werd uit de Coaches het ‘meubilair’, servies, bestek genomen en genoot men van heerlijke meegebrachte gerechten.

De laatste stop was bij Buitenhuis Leeuwenburgh, gebouwd in 1657 in Hollands-classicistische stijl en sinds 1818 bewoond door de familie De Beaufort. In de lange bomenlaan naast het buitenhuis bedankte de heer Rudolf Molenkamp alle koetsiers/deelnemers zeer hartelijk voor hun geweldige inspanningen om deze rit tot een groot succes te maken. Alle koetsiers kregen een mooie stalplaat, die speciaal voor deze gelegenheid was gemaakt.

Het laatste stuk van de rit ging naar het inspanterrein, waar men rond 16.00 uur aankwam. Ieder heeft genoten van deze dag en ging tevreden huiswaarts.

Tekst en foto: Bert Heeren