Podiumplekken voor Nederlandse menners in ‘coronaproof’ Le Pin

0
600

Op de internationale menwedstrijd in ‘de achtertuin van de Zonnekoning Lodewijk XIV’, het Franse Le Pin au Haras, lieten de Nederlandse en Belgische deelnemers zich van hun beste kan zien.

Het was een bijzondere wedstrijd, aldus Saskia Siebers op Facebook. Er was geen publiek, de officials droegen mondkapjes en ook de deelnemers moesten er één dragen tijdens het verkennen van de vaardigheid.

Derde plek voor Milou Huisman

Podiumplekken waren er bij de Enkelspan Pony’s voor Milou Huisman met Thijsje. In deze veertien deelnemers tellende rubriek deden ook de Belgen vooraan mee. Sven Tinlot werd met Kitty vijfde en Sara van der Speeten eindigde met Casper op zes.

Cas Hendriks tweede

Elf pony-dubbelspannen verschenen aan de start in Le Pin. Cas Hendriks stuurde Jip, Mister Jim en Sunstar’s Cloud naar een mooie tweede plek. Nico van Praet (België) werd vijfde, vóór Nathalie van der Ende en landgenoot Julien Vanhoenacker. Wolter van der Veen en Johan Verhaege stuurden hun pony’s naar plek acht en negen.

Constante verrichting Saskia Siebers

De grote (35 aanspanningen) rubriek Enkelspannen Paard werd aangevoerd door Marion Vignaud. Saskia Siebers reed eveneens een heel gelijkmatige wedstrijd met Axel en werd tweede. Joop Gommers met Bandit deed eveneens goede zaken. Hij eindigde als zevende. Beste Belg was André Wynants met Hepasja op plek zestien.

Stan van Eijk super in de marathon

Ook in de CAI3*-H2 een Nederlander op de tweede positie: Stan van Eijk zag een balletje rollen in de vaardigheid en moest zijn koppositie prijsgeven. Maar met name in de marathon was hij ‘on fire’ met Zorac, Jones en Deniro. Erik Evers stuurde zijn span naar plek vijf.

“Echt een pechbal”

Van Eijk over zijn wedstrijd: “De paarden waren super fijn. Maar ik maakte me toch wat zorgen omdat de tijd erg lang stond en dat is niet in ons voordeel. We hebben geprobeerd een stabiel tempo te rijden, maar daarmee verloor Jones toch wat concentratie en tikte poort 7 met haar achterbeen af. Dit is nu echt een voorbeeld van een pechbal. Dus hopen op een moeilijker parcours de volgende keer. Positieve ding: de paarden voelde super aan. Dit geeft vertrouwen voor de komende wedstrijden!”

Uitslagen CAI Le Pin au Haras.

Foto: Gemma Jansen (archief)