Paard&Koets: Siebers, Hölle en Exell winnen

0
976

De tweede editie van Paard&Koets/Horse Driving Kronenberg bood fraaie sport en een veelzijdig programma waarbij educatie en spektakel elkaar afwisselden. 110 menners uit achttien verschillende landen streden tijdens het zonnige Paasweekend om de titels bij Equestrian Centre De Peelbergen.

Demonstraties en clinics

Naast de wedstrijden verzorgden tientallen specialisten demonstraties en clinics in het hippisch paardenhart van Limburg. Goed gewaardeerd waren de programmaonderdelen van Wim de Poorter, Grand Prix-amazone en instructrice Jenny Veenstra en de Amerikaanse vierspanmenner Chester Weber. Ook voor de uitleg van Udo de Haan en Daniëlla Smit met hun Friezen, over de verschillen tussen het rijden van een dressuurpaard en een menpaard (vanaf de bok) was volop belangstelling.

De winnaars

Saskia Siebers won de rubriek Enkelspannen met Axel, gevolgd door Eline Houterman met Ayco. Bij de Tweespannen was de Hongaarse pupil van Mieke van Tergouw, Martin Hölle, de beste. Tweede en beste Nederlander, was Stan van Eijk. De derde podiumplek was voor Antonie ter Harmsel

Boyd Exell was weer een maatje te groot bij de vierspannen. Hij won met overmacht en liet zoon (Bram) en vader (IJsbrand) Chardon achter zich.

In de rubriek paramennen won Francisca den Elzen met Albrecht’s Hoeve’s Lars, met Jacques Poppen met PP op plek twee.

Jeugdmarathon

Op zaterdagmiddag werd de jeugdmarathon verreden. De rubriek tweespan pony werd gewonnen door Jelle Leliveld. Larissa Reints schreef de rubriek enkelspan pony (16 t/m 18 jaar) op haar naam en bij de rubriek enkelspan pony (13 t/m 15 jaar) stond Larissa Jansma vooraan.

Op zondagochtend namen diverse stamboeken het tegen elkaar op in de ‘Strijd der Rassen’. Met haar opvallende span Shetlanders was Suzanne Roman de snelste. Bij de Authentieke Koetsenrit werd Yvonne Schalkers-Kitzen Overall Winnaar, met een beeldschone dos à dos met een tweespan bonte KWPN’ers.

Alle uitslagen vind je op Hoefnet.

Bron: Persbericht/MenSport

Foto: Paard&Koets/Remco Veurink