Paardensportactiviteiten afgelast: “Verspreiding coronavirus voorkomen”

0
227

Naar aanleiding van de actuele ontwikkelingen met betrekking tot de indamming van het coronavirus in Nederland geeft de KNHS gevolg aan de oproep van het RIVM en de Nederlandse overheid. De KNHS vraagt organisaties om alle wedstrijden af te gelasten tot en met 31 maart. Voor België is Paardensport Vlaanderen tot hetzelfde besluit gekomen.
Dit advies betreft alle wedstrijden, ongeacht discipline, niveau en competities. De KNHS brengt t/m 31 maart geen wedstrijdafdrachten in rekening voor afgelaste wedstrijden.

Bijdragen aan indammen coronavirus

De KNHS annuleert ook alle KNHS-evenementen op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo, ook bijeenkomsten met minder dan honderd personen. De KNHS wil bijdragen aan het indammen van het coronavirus en verdere verspreiding van het virus voorkomen.

KNHS College Tours

De geplande KNHS College Tours tot en met 31 maart worden geannuleerd. Per KNHS College Tour wordt gekeken of er een andere datum gevonden kan worden. Deelnemers worden hierover persoonlijk geïnformeerd. Mochten er KNHS College Tours definitief worden geannuleerd of kan je niet op de nieuwe datum, dan ontvangen deelnemers het inschrijfgeld retour.

Opleidingen en cursussen

Per opleiding of cursus zal gekeken worden of er wel of niet doorgang zal plaatsvinden. Deelnemers krijgen via hun docent of persoonlijk bericht of de opleiding of cursus verplaatst kan worden of definitief niet doorgaat.

De KNHS zal de nadere berichtgeving omtrent het coronavirus nauwgezet blijven volgen en via dit bericht op de KNHS-website iedereen op de hoogte houden over verdere ontwikkelingen. Mocht de overheid of NOC*NSF verdere maatregelen treffen die ook van invloed zijn op de paardensport dan zullen wij deze direct doorvoeren en daarover via deze website communiceren.

Laten we hopen dat het aantal besmettingen door alle maatregelen snel afneemt zodat we snel weer volop kunnen genieten van onze prachtige sport.

Bron: KNHS

Foto: Istockphoto