Open Monumentendag bij Museum Nienoord

0
579

Op zaterdag 14 september tijdens de Open Monumentendag met als thema “Plekken van Plezier” zijn er koetsenritjes met – hoe toepasselijk – de Jan Plezier. Een fraaie hoge koets waar meerdere mensen gelijktijdig in kunnen voor een ritje over het landgoed bij Museum Nienoord.

Rondleiding door rijtuigendepot

Het monument de Schelpengrot, gelegen in de tuin van Museum Nienoord, is deze dag gratis te bezoeken.
Als u er toch bent kunt u ook mee met de rondleiding door het rijtuigdepot en de Borg Nienoord. Onze gidsen vertellen u bijzondere verhalen en anekdotes die horen bij een leven vol rijtuigen. Deze rondleidingen zijn niet gratis, behalve als u in het bezit bent van een museumkaart.

Deelnemers aan de Memory Walk in Leek e.o. komen ook over het terrein van het museum en haar borg. Een ‘storyteller’ vertelt historische verhalen en het verhaal over het meisje van de Schelpengrot.

Openingstijden
*Zaterdag 14 september van 10.00-17.00 uur; schelpengrot en tuin gratis

*Entree museum 6,50, kinderen tot 8 jaar gratis, museumkaart is geldig

Meer dan 50 monumenten

In de gemeente Westerkwartier zijn meer dan vijftig monumenten te bezoeken op Open Monumentendag (14 september tussen 10.00 en 17.00 uur, met enkele uitzonderingen).

www.openmonumentendag.nl/westerkwartier
www.openmonumentendagwesterkwartier.nl

Op donderdag 12 september om 19.30 uur vindt de aftrap van de dag plaats in Hotel Aduard, Friesestraatweg 13. De gratis te bezoeken startavond gaat over het landelijke thema “Plekken van Plezier”.

Op 6 oktober is er weer een Koetsentocht vanaf Museum Nienoord!

Bron: Nieuwsbrief Museum Nienoord
Foto: Museum Nienoord