Open koetshuizen op 5 en 6 oktober

0
745

In navolging van de succesvolle ‘open koetshuizen route’ in 2014 en vanwege het 50-jarig jubileum van de Koets’n Keerls stellen in het weekend van 5 en 6 oktober een aantal enthousiaste Twentse Koets’n Keerls en Vrouwleu hun koetshuizen opnieuw open voor publiek.

Achter de deuren van deze koetshuizen bevindt zich een schat aan rijtuigen uit lang vervlogen tijden! Aan het eind van de 19de eeuw werd het straatbeeld gedomineerd door paard en wagen. Een grote verscheidenheid aan type rijtuigen was hiervan het gevolg. Voor iedere gelegenheid was er een passend rijtuig. Er waren rijtuigen geschikt voor het afleggen van bezoeken, het maken van plezierritjes, vervoer op het platteland tot het uitventen van brood en kruidenierswaren. Veel van deze specifieke rijtuigen zullen te zien zijn.

Diversiteit aan koetsen

In de afgelopen jaren hebben de deelnemende collectioneurs hun verzameling verder geconserveerd/gerestaureerd en zeker ook uitgebreid. De diversiteit van hun collecties geeft een zo breed mogelijk beeld van de wijze waarop adellijke en toonaangevende families, maar ook boeren en venters in Twente zich rond de vorige eeuwwisseling verplaatsten.

Datum en tijd: 5 en 6 oktober van 10.00 uur tot 16.00 uur.

De toegang tot alle koetshuizen is gratis.

De koetshuizen welke te bezichtigen zijn alsmede de adresgegevens:
• Erik Eshuis – Ootmarsumseweg 33, 7665 RV Albergen
• Gerhard en Hannelies Oude Holtkamp – Venweg 17, 7591 NR Noord Deurningen
• Gerard en Marianne Engbers – Akkerhuisweg 1, 7597 LE Saasveld
• Jan en Ria Maathuis – Lemselosestraat 9, 7595 ML Weerselo
• Arie en Gerda Middelkamp – Kupersweg 2, 7641 AL Wierden