Olympia: Exell 30 seconden sneller dan zijn concurrenten!

0
548

Boyd Exell liet vandaag tijdens Olympia Horse Show Londen zien dat hij de allerbeste is. Hij reed maar liefst 30 seconden sneller dan de nummer twee, Glenn Geerts. Voor Chester Weber was het een extreem kort rondje…

Als eerste kwam Brit Daniel Naprous in de ring. Zijn paarden worden vaak ingehuurd voor films en series. Zo zijn de paarden van Naprous al te zien geweest in The Crown, Peaky Blinders en Game of Thrones. Maar vandaag laten de paarden zien dat ze nog meer kunnen. Naprous rijdt een knappe foutloze rit en haalt hiermee de vierde plaats, net 2 seconde buiten de drive-off.

Eerste ronde

Koos de Ronde was in zijn eerste ronde niet op zijn best. De bal van de eerste poort rolde er direct af en de laatste ook. De paarden waren soms wat zoekerig in de meervoudige hindernis. Maar toch weet hij zich met een derde plaats te kwalificeren voor de drive-off. Glenn Geerts’ eerste ronde ging erg goed. Hij bleef lang op dezelfde tijd als Boyd tijdens het parcours, maar er rolde een balletje. En in de laatste meervoudige hindernis verloor hij tijd. Boyd Exell was de snelste met een foutloze rit in 118.04 seconden.

Drive-off

De Ronde tikt, net als bij de eerste ronde, ook dit keer de bal van de eerste poort af. Onderweg loopt hij nog eens twee ballen op en hij mist een poort bij de meervoudige hindernis waardoor hij een volte moet draaien. Hij komt in een tijd van 265.90 seconden over de finish. Glenn Geerts is geconcentreerd en zijn paarden ook. Hij loopt onderweg twee ballen op en blijft De Ronde voor met een tijd van 258.14 seconden. Maar Boyd Exell is de absolute winnaar. Hij blijft in de drive-off ook foutloos en komt binnen in een tijd van 228.50 seconden, 30 (!) seconde sneller dan Geerts. Na afloop zegt Boyd: ‘’Excuses dat ik nog aan het nahijgen ben, maar die voorpaarden hebben bijna mijn armen eraf getrokken!’’ Tijdens de ereronde geeft Exell zijn rozetten aan kinderen in het publiek.

Uitslag vrijdag Olympia 2018

Dure fout voor Weber

Voor Chester Weber was het een rit die hij waarschijnlijk snel wil vergeten. Hij vergat de eerste poort te rijden en kon direct de ring verlaten. Edouard Simonet en Benjamin Allaud hadden beide twee ballen en waren niet snel genoeg om bij de top drie te komen. Simonet was gisteren nog tweede, maar moest het vandaag met de vijfde plaats doen.

Gisteren

Gisteren hebben de menners ook al gereden en pakte Boyd Exell ook de winst en Koos de Ronde werd, net als vandaag, derde. De tweede plaats was gisteren wel voor een Belg, maar het was Edouard Simonet. Zie hieronder de winnende ronde van Boyd Exell op donderdag.

And the Dodson & Horrell Extreme driving winning round!!

Gepostet von Boyd Exell am Donnerstag, 20. Dezember 2018

Morgen wordt om 18.40 uur (Londense tijd, dus bij ons om 19.40 uur) de Wereldbekerwedstrijd verreden. De wedstrijd is te volgen via FEI TV.

De parcourstekening van vandaag:

Parcours eerste wedstrijd Olympia 2018

Bron: MenSport
Foto: Digishots