NVTG-meeting op 26 september in Leek

0
859

Na een succesvolle editie in 2019 heeft de NVTG onder gepaste omstandigheden weer een dag georganiseerd voor de leden van de NVTG en mensen die het leuk vinden om deze dag ook eens achter deuren te kijken die normaal gesloten blijven.

De NVTG bijeenkomst vindt dit jaar op zaterdag 26 september plaats in het Groningse Leek, waar op landgoed Nienoord het Nationaal Rijtuigmuseum gevestigd is. In samenwerking met conservator Jaap Zijlstra en de vrijwilligers van het museum zijn er rondleidingen in alle ruimtes van het Depot. Ook is de expositie ‘Een leven vol Rijtuigen’ te zien in een van de expositieruimtes van landgoed Nienoord.

Gerestaureerde rijtuigen

In het depot zijn naast de vaste collectie rijtuigen en de rijtuigen die in eeuwige bruikleen zijn gegeven ook een aantal rijtuigen te bewonderen die na een grondige restauratie of conservatie door de stichting Hippomobiel Erfgoed teruggekeerd zijn in het depot van het museum.

Anton Heyboer

Kunstliefhebbers kunnen genieten van de net opgestelde expositie waar verschillende werken van de kunstschilder en etser Anton Heyboer zijn tentoongesteld.

Het programma (onder voorbehoud):

  • 11.00 uur: ontvangst met 2x koffie / thee met gebak in de Oranjerie
  • 11.45 uur: rondleiding in het Rijtuigdepot boven en beneden
  • 13.15 uur: lunchbuffet in de Ridderzaal / Balzaal
  • 14.15 uur:bezoek op eigen gelegenheid ‘Een leven vol rijtuigen’ en / van Anton Heyboer
  • ‘Het Vroege Werk’ in de museumhal.

Kosten leden: Gratis Entree & gatis lunch; kosten niet leden: € 29,50 incl. lunch

Aanmelden kan via info@nvtg.eu of via 06 – 522 78 287 (telefonisch of Whatsapp).

Bron: NVTG

Foto: Rijtuigmuseum